Θεραπείες Υπογονιμότητας

Θεραπείες Υπογονιμότητας

 

Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Η μόνη λύση  στην Υπογονιμότητα;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι πολλά ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν βιώνουν δυσκολίες. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι γονείς, παρά τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις και τις μακροχρόνιες αποτυχημένες προσπάθειες τεκνοποίησης, χωρίς παθολογικά αίτια, καταλήγουν στο τέλος στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι λόγοι που οδηγούν 1/5 ζευγάρια, δίχως αυτά να πάσχουν από παθολογικούς παράγοντες, στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι πολλοί. Συνήθως, ενοχοποιείται ο σύγχρονος αγχωτικός τρόπος ζωής, η τοξικότητα του περιβάλλοντος και άλλοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα. Αυτό όμως που δεν λαμβάνεται σχεδόν ποτέ υπόψιν και δεν αξιολογείται είναι η φυσιολογική Ορμονική πτώση του ανθρώπινου Οργανισμού μόλις από την ηλικία των 25 ετών.

Νεαρά ζευγάρια από τα 25 έως και τα 40 τους έτη, που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους δυσκολίες, είτε δεν μπορούν να συλλάβουν, είτε τους εμφανίζεται το φαινόμενο των συχνών αποβολών. Ως εκ τούτου, ταλαιπωρούνται ιδιαιτέρως και μπαίνουν σε μία διαδικασία έντονης ψυχολογικής πίεσης και σωματικού στρες, επιβαρυνόμενοι περαιτέρω από τις ατελέσφορες προσπάθειες τους.

Ο σημαντικός παράγοντας που δεν λαμβάνεται υπόψιν επίσης ή δεν αξιολογείται αναλόγως είναι η Ορμονική ανισορροπία και το πώς αυτή επηρεάζει την τεκνοποίηση.

 

Ορμονική Αποκατάσταση & Ανεξήγητη Υπογονιμότητα

Οι Ορμόνες καθορίζουν την εύρυθμη λειτουργία του γυναικείου Οργανισμού στο σύνολο του. Επικοινωνούν κι επηρεάζουν κύτταρα, ιστούς και όργανα, την ίδια στιγμή που καθορίζουν την έμμηνο ρύση και την ικανότητα του Οργανισμού να κάνει ωορρηξία. Παράλληλα, οι Ορμόνες επενεργούν σε πολύ σημαντικό βαθμό και στο συναίσθημα μας.

Επομένως, οποιαδήποτε Ορμονική ανισορροπία, βάσει των βέλτιστων τιμών, που αφορούν σε κάθε ηλικία είναι υπεύθυνη για σωρεία Ιατρικών θεμάτων που προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής. Έχει αποδειχθεί, μετρηθεί κι ερευνηθεί διεξοδικά ποιες είναι οι τιμές αυτές, πώς πρέπει να εναλλάσσονται κυκλικά, ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου το ωάριο να απελευθερωθεί και στη συνέχεια να είναι ικανό για γονιμοποίηση.

Η αφαιρετική και γενική προσέγγιση του «μα είστε υγιείς, αλλά δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε παιδιά» αποτελεί μόνο μια δικαιολογία στην κακή εκτίμηση των ιδανικών συνθηκών στο Ορμονικό, γυναικείο σύστημα.

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να κατανοήσει κανείς ότι η έγκαιρη ανεύρεση μιας πιθανής Ορμονικής ανισορροπίας και η στοχευμένη αποκατάσταση της μπορούν να εξασφαλίσουν τη φυσική εγκυμοσύνη της γυναίκας. Η επαναφορά του Οργανισμού και του Ορμονικού συστήματος της γυναίκας στα όσο το δυνατόν καλύτερα επίπεδα μπορεί να εξασφαλίσει τόσο τη σύλληψη με φυσικό τρόπο, όσο και την ομαλή εξέλιξη της.

 

Φυσικές Ορμόνες και Υπογονιμότητα

Η Ορμονική ισορροπία και η επαναφορά του Οργανισμού στα σωστά Ορμονικά επίπεδα μπορεί να γίνει μόνο με την ενίσχυση του με Ορμόνες, ίδιες με αυτές που παράγει ο ανθρώπινος Οργανισμός. Με αυτόν τον τρόπο, ομαλοποιείται η έμμηνος ρύση και αποκαθίσταται η διαδικασία της ωορρηξίας. Έτσι, το ωάριο είναι σε θέση να απελευθερωθεί και να γονιμοποιηθεί με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Την ίδια στιγμή, αίρονται τα υποκείμενα Νοσήματα που υποβόσκουν στο σώμα και σταδιακά αποκαθίσταται η γενικότερη καλή υγεία του ατόμου. Έτσι, το ζευγάρι είναι σε θέση να τεκνοποιήσει και μάλιστα, χωρίς να ταλαιπωρείται μακροχρόνια. Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφερθεί το γεγονός ότι διατηρώντας την Ορμονική ισορροπία στα βέλτιστα επίπεδα, κατά τη διάρκεια της κύησης, η εγκυμοσύνη μπορεί να εξελιχθεί ομαλά.

Έχουν παρατηρηθεί περιστατικά στα οποία ακόμη και εντός ενός εξαμήνου, οι Ορμονικές ανισορροπίες μπορεί να έχουν διορθωθεί. Έτσι, μειώνεται και το κόστος που ξοδεύεται σε ανούσιες ή συνεχείς κι επαναλαμβανόμενες θεραπείες υποκατάστασης, οι οποίες δεν φαίνεται να λύνουν το πρόβλημα.

Τέλος, επαναφέροντας την Ορμονική ισορροπία στον Οργανισμό, το ζευγάρι μπορεί να ξαναβρεί την ηρεμία του και να απαλλαγεί από το καθημερινό άγχος που δημιουργεί η Υπογονιμότητα.

Καλό θα είναι δε, προτού καν ξεκινήσει η διαδικασία και οι προσπάθειες τεκνοποίησης, να διενεργούνται πρωτίστως οι απαραίτητες, ειδικές Διαγνωστικές εξετάσεις.

 

Για να είστε πάντα καλά.

 

Dr. Κυριάκος Τίγκας, M.D.
Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Εξειδίκευση σε : Λειτουργική, Προληπτική, Αντιγηραντική Ιατρική,
Ορμονική Αποκατάσταση γυναικών με Βιομιμητικές Ορμόνες,
Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία, Χειρουργική Μαστού