Πλήρες Μεταβολικό Προφίλ

Πλήρες Μεταβολικό Προφίλ

Πλήρες Μεταβολικό Προφίλ – Molecular Metabolic Profile

Η ακριβής απεικόνιση του Μεταβολισμού μέσω της μέτρησης των μεταβολικών οξέων του οργανισμού. Μας παρέχει σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στη γαστρεντερική λειτουργία, στην παραγωγή κυτταρικής ενέργειας, στις μεταβολικές και πεπτικές διαταραχές και τις ανεπάρκειες βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων. Ελέγχει επίσης τον κύκλο των νευροδιαβιβαστών και τη μιτοχονδριακή λειτουργία.

Ο Μεταβολισμός είναι το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων που πραγματοποιούνται στα κύτταρα των ζωντανών οργανισμών.

Οι δομικές αυτές βιοχημικές αντιδράσεις, καθορίζουν την ενέργεια σε Κυτταρικό επίπεδο, αλλά και την κατάσταση λειτουργίας σε ιστούς και όργανα.

Η οποιαδήποτε παρέκκλιση, όταν μάλιστα συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκφράζεται με την μορφή Ασθενειών όπως:

Αυτοάνοσα Νοσήματα, Χρόνια Νοσήματα, Καρδιολογικά προβλήματα, Διαβήτη, Νευρολογικά Νοσήματα, Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα, Νοσήματα του γαστρεντερικού, Χρόνια κόπωση, Παχυσαρκία, Ενδοκρινολογικά προβλήματα.

Το Πλήρες Μεταβολικό Προφίλ εξετάζει 39 σημαντικούς παράγοντες (οργανικά οξέα) που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη διαδικασία του μεταβολισμού.

Γαστρεντερική λειτουργία
Μετρώνται οι δείκτες που μπορούν να ανιχνεύσουν την κακή απορρόφηση των τροφών και θρεπτικών συστατικών και τη σωστή λειτουργία του εντερικού φραγμού. Ανιχνεύει Χρόνια πεπτικά προβλήματα, κοινές αιτίες διατροφικών ανεπαρκειών, νοητικά προβλήματα, εντερικές ή στομαχικές ενοχλήσεις, υπερανάπτυξη μυκήτων όπως και νευροεκφυλιστικές διαταραχές.

Παραγωγή Ενέργειας
Εξετάζονται δείκτες που μας δίνουν στοιχεία για τον κυτταρικό κύκλο ενέργειας (Krebs). Ο κύκλος αυτός παρέχει στον οργανισμό τις βασικές ενεργειακές ανάγκες του, μετατρέποντας το 90% της ενέργειας των τροφών σε κυτταρική ενέργεια. Διαταραχές σ’ αυτό το επίπεδο ευθύνονται για χαμηλές καύσεις, αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης, χρόνια κόπωση, πρόωρη κυτταρική αποδόμηση και γήρανση.

Νευροδιαβιβαστές

Αξιολογούνται οι μεταβολίτες των νευροδιαβιβαστών που χρησιμεύουν ως σημαντικός διαγνωστικός δείκτης ανώμαλου μεταβολισμού, ο οποίος μπορεί να υποβόσκει σε πολλές νευροψυχιατρικές διαταραχές. Ουσίες όπως η σεροτονίνη, αδρεναλίνη, ντοπαμίνη, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απόκριση στο στρες, τη συναισθηματική υγεία, τη νοητική υγεία και τον ύπνο.

Διατροφική επάρκεια
Γίνεται ανάλυση των μεταβολιτών αμινοξέων οι οποίοι απαιτούν βιταμίνες και μεταλλικούς συμπαράγοντες, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανιχνευτεί πιθανή ανεπάρκεια σε: βιταμίνη Β6, Β12 και C, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο και αρκετά αμινοξέα. Το τεστ αυτό μας παρέχει την αξιολόγηση σε επίπεδο διατροφικής επάρκειας και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, συνενζύμων, ιχνοστοιχείων και άλλων διατροφικών στοιχείων.

Συσσωρευμένες τοξίνες
Εντοπίζεται το τοξικό φορτίο που έχει συσσωρευθεί στον οργανισμό, μέσω μέτρησης των προϊόντων που αποβάλλονται κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού.

Ο έλεγχος των Οργανικών οξέων στα ούρα, παρέχει μια ευρεία επισκόπηση της λειτουργίας του σώματος. Προσφέρει μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια, φωτογραφίζοντας τα Μεταβολικά μονοπάτια και ελέγχοντας τους μηχανισμούς, που συμβάλλουν στη διατήρηση της σωστής ή μη, λειτουργίας του Οργανισμού.

Το Προφίλ Μεταβολικής Ανάλυσης είναι ένα σημαντικό κλινικό εργαλείο για την ανίχνευση ανισορροπιών που πιθανώς προκαλούν Μεταβολικές, Διατροφικές και Νευρολογικές διαταραχές. Ο θεράπων Ιατρός, με τη βοήθεια των αποτελεσμάτων αυτών, μπορεί να καταρτίσει μία εξατομικευμένη θεραπεία για να αποκαταστήσει τη βέλτιστη μεταβολική υγεία.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ολοκληρώνονται σε δύο με τρεις εβδομάδες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι ειδικές εξετάσεις, έχουν νόημα και πρέπει να χρησιμοποιούνται, μόνο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα καθιερωμένα ιατρικά δεδομένα και στοιχεία (π.χ. ιστορικό, συμπτώματα, κλινική εξέταση, αποτελέσματα λοιπών εξετάσεων κλπ.).

Leave a Reply

Your email address will not be published.