Ιατροί

Dr Kyriakos Tigkas MD

Dr Τίγκας Kυριάκος, Μ.D.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Χειρούργoς Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Εξειδίκευση σε: Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία,Χειρουργική Μαστού, Ορμονική Αποκατάσταση με Βιομιμητικές Ορμόνες Λειτουργική, Αναγεννητική, Αντιγηραντική και Προληπτική Ιατρική.

Ο Ιατρός Κυριάκος Τίγκας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το 1988 ήταν ο πρώτος επιτυχών στην κατάταξη της Ιατρικής Σχολής, για όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, μοναδική επιλογή του, από το πρώτο έτος, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ως άμισθος βοηθός, σε διαφόρων Ειδικοτήτων Χειρουργικές Κλινικές , σε πλήθος Χειρουργικών επεμβάσεων ως εθελοντής βοηθός χειρουργός καθώς και στο επιστημονικό έργο τους, όπως Ω.Ρ.Λ. – Κλινική, Γυναικολογική Κλινική, Γενική Χειρουργική, Οφθαλμολογική Κλινική και άλλες.

Μετά το πέρας της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή και την υπηρεσία υπαίθρου, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη Λαπαροσκοπική Μέθοδο, σε πολλά νοσοκομεία και κατόπιν στη Γυναικολογία και τη Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία στο Π.Α.Ο.Ν.Α. ο “Άγιος Σάββας”, όπως επίσης και στη Χειρουργική Μαστού στο ίδιο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Έλαβε την Ειδικότητα της Μαιευτικής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και απέκτησε Κλινική εμπειρία στο Hammer Smith του Λονδίνου.

Έχει επίσης πρόσθετες εξειδικεύσεις στην Κολποσκόπηση και την παθολογία του τραχήλου, στην πρόληψη από τους ιούς HPV των ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων, στον αγώνα κατά του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πλήθος σεμιναρίων στην Λειτουργική – Προληπτική – Αντιγηραντική και Αναγεννητική Ιατρική και συγκεκριμένα στην Ορμονική εξισορρόπηση γυναικών με Βιοπανομοιότυπες ορμόνες (bio-HRT), όπως και στην αντιμετώπιση κλασικών Γυναικολογικών προβλημάτων με τρόπο πρωτοποριακό και φυσικό και σύμφωνα πάντα με τα τελευταία Ιατρικά δεδομένα, λόγω της αδιάκοπης και συνεχούς ενημέρωσης του γύρω από τις πιο καινούργιες Ιατρικές και δη, γυναικολογικές εξελίξεις.

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Α4Μ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (ESSAM) και της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Hellenic Academy of Anti- aging Medicine).

Διαβάστε όλο το Βιογραφικό

 

Dr Nikoleta Koini MD

Dr Κοΐνη Νικολέτα, Μ.D.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Εξειδίκευση στη Λειτουργική, Αντιγηραντική, Προληπτική και Αναγεννητική Ιατρική

Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

Η Ιατρός Νικολέτα Κοΐνη, ήδη από το 1991, τρία χρόνια μόλις από την είσοδο της με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ασχολήθηκε με την Λειτουργική Ιατρική.

Σήμερα είναι μία από τους επτά Ιατρούς Επιστήμονες σε όλη την Ευρώπη και μοναδική στην Ελλάδα, που κατέχει αντίστοιχους τίτλους σπουδών εκπαίδευσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Υπηρετεί το λειτούργημα της Ιατρικής σε επίπεδο Πρόληψης, Διάγνωσης και Θεραπείας. Διαθέτει είκοσι χρόνια Κλινικής εμπειρίας, στην αντιμετώπιση Χρόνιων, Μεταβολικών και Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

Σε συνεχή συνεργασία με τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, Tufts University της Βοστώνης, Columbia University της Νέας Υόρκης και το Texas Medical University του Τέξας, και την Επιστημονική της ομάδα, από καταξιωμένους Επιστήμονες διεθνούς κύρους, είναι πρωτοπόρος στον τομέα της.

Η Dr. Κοΐνη σήμερα μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αγγλίας, Αμερικής και Ελλάδος, στις τρεις χώρες παράδοσης λειτουργικής Ιατρικής του οργανισμού Functional Medical Corporation.

Καθορίζει προσωπικά όλες τις αγωγές των ασθενών οι οποίοι παρακολουθούνται από την Επιστημονική της Ομάδα.

Στα πλαίσια των Ιατρικών της σπουδών, έχει εξειδικευτεί επίσης στην Δερματολογία – Αφροδισιολογία (Τίτλος Ειδικότητας), έχει λάβει εκπαίδευση διετή στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και πληθώρα εξειδικεύσεων όσον αφορά στην εσωτερική Αντιγήρανση του οργανισμού, πρωτόκολλα θεραπείας με Βιομιμητικές Ορμόνες,θεραπείες με  βιομιμητικά Πεπτίδια, θεραπείες Βλαστοκυττάρων, Γονιδιακές θεραπείες.

Η γιατρός έχει πιστοποιηθεί στην λειτουργική ιατρική, στην προληπτική ιατρική και στην ιατρική κατά της γήρανσης καθώς και στην προαγωγή της υγείας από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγήρανσης και κατέχει το δίπλωμα και το διοικητικό πτυχίο στη Λειτουργική, Αντιγηραντική και Αναγεννητική ιατρική (ειδικός ABAARM).

Κατέχει διπλώματα ανωτέρων σπουδών στη Μουσική, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και πιάνου, καθώς και Πτυχίο Ωδικής. Δεινή δύτρια αυτόνομης κατάδυσης και mountain ski.

Είναι μητέρα ενός παιδιού.

Η Νικολέτα Κοΐνη, είναι η Επιστημονική Υπεύθυνη, για το σύστημα Λειτουργικής Ιατρικής, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Διαβάστε όλο το Βιογραφικό

Dr Mosxonisiotis Nikolaos MD

Dr Νικόλαος Μοσχονησιώτης, Μ.D.

Γυναικολόγος – Χειρουργός Ογκολόγος – Μαιευτήρας

A4Μ International Certification in Precision and Antiaging Medicine

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά το πέρας των σπουδών του ανέλαβε υπηρεσία υπαίθρου στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μελισσίων «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» και το 1998 έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο  Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς «Μεταξά».

Παράλληλα, εργάστηκε ως Head Medical Officer στον Οργανισμό Anti-Doping Control Ελλάδος καθώς και στο πρόγραμμα του Παγκόσµιου Οργανισµού Anti-Doping (WADA) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το 1999 έως το 2001 εργάστηκε ως έμμισθος σε διαφόρων ειδικοτήτων Χειρουργικές Κλινικές, όπως το «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ», ενώ ταυτόχρονα ήταν μέλος της Αγγειοχειρουργικής Ομάδας στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Ψυχικού.

Κατόπιν, έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Γυναικολογίας – Μαιευτικής στο Γ.Ν.Π. ΤΖΑΝΕΙΟ.

Ο Ιατρός έχει στο βιογραφικό του πληθώρα Χειρουργείων και Λαπαροσκοπικών επεμβάσεων, ενώ διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στην παθολογία του τραχήλου και στην αντιμετώπιση δυσπλαστικών αλλοιώσεων αυτού.  Επιπλέον, είναι μέλος της Πανελλήνιας και Πανευρωπαϊκής Ένωσης Μαιευτήρων – Γυναικολόγων (EBCOG).

Έχει κάνει τη διατριβή του πάνω στο θέμα «Συγκριτική Μελέτη της Συζευγμένων Οιστρογόνων με Μεδροξυ-προγεστερόνης σε σχέση με μόνο Συζευγμένων οιστρογόνων στο λιπιδαιμικό προφίλ μεταεμμηνοπαυσιακών γυναικών και PAI I αναστολέα».

Ο γιατρός είναι πιστοποιημένος στην Αντιγηραντική και Λειτουργική Ιατρική από την Αμερικάνικη Ακαδημία Αντιγήρανσης A4M.

Δρ. Νικόλαος Δρακούλης, M.D., PhD

Επ. Καθηγητής Ιατρός, Ειδικός Κλινικός Φαρμακολόγος

Γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Tubingen και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Freie στο Βερολίνο, Γερμανία.

Έλαβε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και ειδικεύτηκε στην Κλινική και Μοριακή Γενετική, στην Φαρμακοεπιδημιολογία του Ανθρώπου, στην Κλινική Φαρμακολογία και Κλινική Χημεία. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Κλινικής Φαρμακολογίας και Γενετικής του Ανθρώπου στα Πανεπιστήμια Freie και Charite του Βερολίνου.

Από το 2001 είναι καθηγητής Κλινικής Φαρμακευτικής και Φαρμακολογίας, στη Σχολή Ιατρικών Επιστημών, στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει Φαρμακολογία, Κλινική Φαρμακολογία και Φαρμακογενετική.

Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές επιτροπές, ενώσεις και συμβούλια και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακογενομικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας (EEPHARM).

Τέλος, είναι επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακογενωμικής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Dr Sideris Vasileios MD

Σιδερής Βασίλης, M.D.

Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος – Βιολόγος
Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Pasteur

Απόφοιτος του τμήμματος Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε 2 φορές διακρίσεις για τις επιδόσεις του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ συμμετείχε ενεργά στην ενημέρωση φοιτητών πάνω σε θέματα Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας σε συνεργασία με τον Καθηγητή κ. Θωμόπουλο.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1996. Από το 1993 μέχρι το 1997 εκπαιδεύτηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος στο εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur με υπεύθυνη την ερευνήτρια Δρ. Ντότσικα.

Στη διάρκεια της μεταπτυχιακής του εκπαίδευσης εμβάθυνε ακόμη περισσότερο στη γνώση των στοιχείων της Εργαστηριακής Διαγνωστικής και δημοσίευσε πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συνέδρια. Εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur.

Έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια και το 2000 έλαβε το βραβείο «Δ. Ίκκου» στο 12ο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής. Από το 2000 έως το 2005 εξειδικεύθηκε στη Βιοπαθολογία – Μικροβιολογία στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά πρωτόκολλα.
Είναι μέλος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας και της American Society for Microbiology.

Prof. Dr. John Giannios

Καθηγητής Μεταφραστικής Ογκολογίας, Πρόεδρος της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακής και Γονιδιακής Ιατρικής και Έρευνας – Medical University of Varna.

Με τρία μεταπτυχιακά πτυχία, στη Μεταφραστική Ιατρική (Translation Medicine) και με πολλές διακρίσεις ανά τον κόσμο, ανακάλυψε νέες Ιατρικές, Θεραπευτικές προσεγγίσεις, εξατομικευμένης Θεραπείας Καρκίνου, με βάση τη Μοριακή διαγνωστική, τη Φαρμακογονιδιωματική αλλά και τη Νανοτεχνολογία.

Είναι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης, Εξατομικευμένης Περιεγχειρητικής Ιατρικής και Laser, Ρομποτικής, Γενετικής και Νανοχειρουργικής. Έχει πιστοποιηθεί στην Γονιδιακή Ιατρική και Υγειονομική Περίθαλψη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας, όπως επίσης είναι πιστοποιημένος από το Brentwood Open Learning College στην Δίαιτα και Διατροφή

Με πληθώρα επιτυχημένων συνεδριών Μοριακής Ογκολογίας, που έχει οργανώσει και έχουν παρουσιαστεί σε Αμερική και Ευρώπη, παρουσιάζοντας τις νέες αυτές θεραπείες για τον Καρκίνο, οι οποίες βασίζονται σε νέες διαγνωστικές δομές και βιολογικές εξετάσεις, με εξατομικευμένη προσέγγιση των φαρμάκων που προορίζονται γι’ αυτές, είναι επίσης Σύμβουλος Προληπτικής Ογκολογίας, που αφορά την Κληρονομικότητα αλλά και την Πρόληψη.

Με εύσημα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής, όπως την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, του Πανεπιστημίου του Νοσοκομείου του John Hopkins, του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα και πολλών άλλων κορυφαίων Ιδρυμάτων.

Με αναγνώριση από την Ιατρική Αμερικανική κοινότητα και πιστοποιητικά που καλύπτουν όλες τις Ιατρικές υποειδικότητες αλλά και Πιστοποίηση από το Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών, έχει βραβευτεί και από τη Βαλκανική Σχολή Ογκολογίας, ενώ έχει εκλεγεί από το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο στο Cambridge ως ένας από τους πιο κορυφαίους Επιστήμονες στο χώρο της Επιστημονικής έρευνας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχει γράψει τρία βιβλία και έχει περίπου 5.000 ομιλίες, σε media και σε Ιατρικά Διεθνή Συνέδρια Ογκολογίας, και με περισσότερα από 500 βραβεία σε νέες θεραπείες με βάση την εξατομικευμένη θεραπεία του Καρκίνου και Μεταφραστικής Ιατρικής, συμπεριλαμβανομένων της Ογκολογίας, Καρδιολογίας, Αναγεννητικής Ιατρικής, Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας, Γυναικολογίας, Νευρολογίας και άλλες Ιατρικές υποειδικότητες, όπου η τεχνολογία και η Νανοϊατρική θα μπορούσε να εφαρμοστεί κατά κύριο λόγο για την προσαρμογή εξατομικευμένης θεραπείας σε ασθενείς με Καρκίνο.

Τέλος είναι Ιδρυτικό και ενεργό μέλος πολλών Ιατρικών Εταιρειών, όπως ISGIO, ESGO, ASCO, AACR και IALM.

Alexandratos Alexandros

Δρ Αλεξανδράτος Αλέξανδρος BSc., MSc, MBA, PhD

Μοριακός Βιολόγος

Απόφοιτος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης στην Κλινική Βιοχημεία, Ανοσοχημεία – Μικροβιακή Βιοτεχνολογία του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακή διατριβή στον τομέα της Βιοανόργανης Χημείας.

Έλαβε το Διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκπονώντας διατριβή με υποτροφία σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
Εξειδικεύτηκε στη Μοριακή Βιολογία και Βιοχημεία, με έμφαση στη Μοριακή Παρασιτολογία. Τα αποτελέσματα της διατριβής του δημοσιεύθηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάστηκαν σε Ελληνικά αλλά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Από το 2014 έως και το 2018 πραγματοποίησε μετα-διδακτορική έρευνα σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το αντικείμενο της μετα-Διδακτορικής έρευνας αφορούσε τους τομείς της Μοριακής Βιολογίας και Βιοχημείας με έμφαση στην κυτταρική σηματοδότηση και τη δράση των στεροειδών ορμονών σε ζωικούς οργανισμούς.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και αρωγό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας.

Kaxrimani Evgenia

Καχρημάνη Ευγενία BSc.,MSc.

Βιολόγος

Απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο “Μοριακή ρύθμιση της παραγωγής Ιντερφερόνης τύπου Ι από τα πλασματοκυτταροειδή δενδριτικά κύτταρα”, σε εξωτερική συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, όπου και πραγματοποίησε και την πρακτική της άσκηση.

Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αναπαραγωγική και Αναγεννητική Ιατρική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η πρακτική της εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο ΓΝΑ Αλεξάνδρα, όπως και η διπλωματική της εργασία με τίτλο “Η επίδραση των αποπτωτικών γονιδίων σε καθ’εξιν αποβολές”.

Έχει εργαστεί σε ακτινολογικό ιατρείο όπου εξοικειώθηκε με διάφορες ακτινολογικές τεχνικές όπως ακτινογραφίες, πανοραμικές δοντιών, υπερήχους και μέτρηση οστικής πυκνότητας.

Παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια που αφορούν είτε τις βασικές της σπουδές, είτε την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Ελένη Σακοράφα BA., MSc.

Βιολόγος

Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπόνησε την προπτυχιακή της διπλωματική εργασία στον Τομέα Βοτανικής και Μικροβιολογίας, με τίτλο “”Βελτιστοποίηση των συνθηκών ανάπτυξης του στελέχους Streptomyces youssoufiensis ATHUBA 546 σε κλειστά συστήματα καλλιέργειας, με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση σε παραμέτρους αύξησης και βιοενεργότητας”.

H πρακτική της άσκηση έγινε στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Χρόνιγκεν (University Medical Center of  Groningen), στον τομέα Ανοσολογίας και Εμβολιολογίας, με τίτλο “Καθορισμός ειδικών ιικών αντισωμάτων σε δείγματα πλάσματος αίματος μιας κοορτής ατόμων στην Ολλανδία βάσει ηλικίας και φύλου”.

Αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Γενετική του ανθρώπου και Γενετική Συμβουλευτική» στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η μεταπτυχιακή της διπλωματική εργασία είχε τίτλο «Η επιγενετική ρύθμιση της λιπογένεσης στην παχυσαρκία».

Έχει εργασιακή εμπειρία ως καθηγήτρια Βιολογίας, παραδίδοντας μαθήματα Βιολογίας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην επικοινωνία εντός φορέων υγείας.

Karagiannaki Maria

Καραγιαννάκη Μαρία Bc., MSc.

Μοριακή Βιοχημικός

Απόφοιτη του τμήματος της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο “Οι κινητικές μελέτες αναστολέων της κινάσης της φωσφορυλάσης του γλυκογόνου ως εν δυνάμει αντιδιαβητικά φάρμακα” στο εργαστήριο της Δομικής και Λειτουργικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

Με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο “Βιολογία της Αναπαραγωγής”. Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία στο τμήμα της Παθολογικής Ανατομικής με τίτλο “Επιδιορθωτικοί μηχανισμοί και καρκίνος του ενδομητρίου”.

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο βιοχημικό εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου και συμμετείχε στη βιοχημική ανάλυση κλινικών δειγμάτων. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού εκπαιδεύτηκε στο τμήμα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και παρακολούθησε πληθώρα περιστατικών και πραγματοποίησε εργαστηριακές αναλύσεις.

Τέλος ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.

Έφη Σαλάτα, MSc.

Μοριακή Βιολόγος

Απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Μοριακή Βιολογία & Βιοτεχνολογία.

Κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος ¨Reproductive and Developmental Medicine¨ του τμήματος Ιατρικής στο University of Sheffield, με μεταπτυχιακή διατριβή πάνω στη διάδραση Ανοσοποιητικού και Αναπαραγωγικού συστήματος στον μηχανισμό των καθ’έξιν αποβολών.

Έχει εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ερευνητικών project καθώς έχει εκπονήσει διάφορες μελέτες στα πλαίσια των σπουδών της τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή της στην υπό εξέλιξη έρευνα με θέμα «Χαρακτηρισμός προφίλ έκφρασης miRNAs σε ενδομητριακές κυτταρικές σειρές μετά από αλληλεπίδραση με JAR spheroids (in- vitro μοντέλο βλαστοκύστης)» σε συνεργασία με το NHS Teaching Hospital, Jessop Wing.

Από το 2015 έως το 2017 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε διάφορα κέντρα εξωσωματικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια Βιολογίας παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές Λυκείου καθώς κι ως επιβλέπουσα σε πτυχιακές εργασίες προπτυχιακών φοιτητών ενώ έχει ασχοληθεί ενεργά με εκπαιδευτικά προγράμματα εκμάθησης τεχνικών Μοριακής Βιολογίας σε φοιτητές.

Μέλος της Π.Ε.Β (Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων) και της ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology).

Grivea Ifigeneia

Γριβέα Ιφιγένεια

Διατροφολόγος

Απόφοιτη του τμήματος κλινικής διαιτολογίας και διατροφής του Μητροπολιτικού Κολεγίου Αθηνών το 2015. Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος απο τον Σ.Α.Ε.Π το 2018.
Το 2012 πραγματοποίησε την πρακτική της εξάσκηση στα κεντρικά γραφεία της Nutrimed και στο διαιτολογικό γραφείο του Κ. Ρέππα στην Νέα Ερυθραία.

Το έτος 2013-2014 πραγματοποίησε την πρακτική της εξάσκηση σε νοσοκομεία της Αττικής: Γενικό νοσοκομείο ΚΑΤ (Εντερική και Παρεντερική σίτηση, Νευρολογικά Περιστατικά, Κλινική παχυσαρκία, Επικοινωνία και συνεργασία με την ομάδα φυσικοθεραπευτών), Γενικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν (Καρδιολογικά, Νεφρολογικά, Σίτιση: Περαστά από Levin και από το στόμα). Κέντρο αποκατάστασης Ανάπλαση ( έλεγχος βάρους και διατροφική προσέγγιση σε παραπληγία, τετραπληγία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκαύματα).

Το 2014 παρουσίασε το Health promotion project : Πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου II και των επιπλοκών του στην 3η ηλικία στο ΚΑΠΗ (3ο παράρτημα, Κοκκινιά) Αμαρουσίου.

Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα: “Η πιθανή συσχέτιση των αθρωπομετρικών δεικτών και της κατανάλωσης τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο με την υπέρταση”. Εθελοντική εργασία στην διοργάνωση του φεστιβάλ: “Άλλαξε στάση μπες στην δράση”.

Παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με ειδικά θέματα της κλινικής διατροφής.

Μαλεβίτη Ολυμπία

Διατροφολόγος

Απόφοιτη του τμήματος κλινικής διαιτολογίας και διατροφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το 2019. Για 3 συνεχή έτη (2017-2019) πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου (εντερική και παρεντερική σίτιση, κλινική παχυσαρκία, νεφροπαθείς, καρδιαγγειακά, συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα του νοσοκομείου).

Κατά το έτος 2018-2019, παρείχε διαιτολογικές συμβουλές αλλά και έντυπο υλικό για την διατροφική εκπαίδευση στο Κ.Α.Π.Η Βριλησσίων, στο 3ο και 4ο  νηπιαγωγείο του Δήμου Βριλησσίων αλλά και στον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας ‘Πεταλούδα’. Το 2019 πραγματοποίησε στο Σπίτι του ΜΑΝΑ παρουσίαση με θέμα την διαιτολογική διαχείρηση του καρκίνου του μαστού, ενώ το 2020 συμμετείχε σαν ομιλήτρια στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης (διαιτολογική διαχείρηση ασθενών μετά από χειρουργείο για καρδειαγγεικά νοσήματα).

Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: Συσχέτιση των ανθρωπομετρικών μετρήσεων με την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με την αθλητική διατροφή, τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό και έχει συνεχή παρουσία σε συνέδρια του τομέα της διατροφής και της υγείας. Επίσης έχει στο ιστορικό της συγγραφή επιστημονικών άρθρων.

Ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό κι είναι πιστοποιημένη από την ομοσπονδία ISTD σε μοντέρνο και λάτιν.

Athanasiadoy Rozalia

Χ. Ροζαλία Αθανασιάδου ,BSc., MBA

Μαία

Απόφοιτος της Μαιευτικής σχολής του ΑΤΕΙ Αθήνας.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Οικονομικών και Διοίκησης στην Υγεία, του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια της φοίτησής της πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα. Συγκεκριμένα εκπαιδεύτηκε στο τμήμα λεχωίδων, στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν), στα εξωτερικά μαιευτικά-γυναικολογικά ιατρεία, στο χειρουργικό τμήμα και στην αίθουσα τοκετών.

Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας εκπόνησε έρευνα με θέμα «Μέτρηση προτύπων γονεϊκότητας στην Ελληνική κοινωνία.»

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της διατριβής εκπόνησε έρευνα με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός για τον μητρικό θηλασμό στην Ελλάδα»

Εργάστηκε ως συνεργάτιδα μαιευτήρων-γυναικολόγων με επίκεντρο την διεκπεραίωση μαιευτικών καθηκόντων, την παρακολούθηση της κύησης, την εκπαίδευση των μελλοντικών και νέων γονέων, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αναφέρεται η δημοσίευση κλινικού περιστατικού, με θέμα «Κλινική περίπτωση επικουρικού ή έκτοπου μαζικού αδένα», στη παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας.

Τέλος, ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.

Papaioannou Julia

Παπαϊωάννου Ιουλία

Χημικός

Απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με τίτλο “Σύμπλοκα του Ni και Mn με υποκαταστάτες bpy και 3,4DHBA. Φασματοσκοπική μελέτη της επίδρασης του διαλύτη και του μετάλλου”. Μετά το πέρας των προπτυχιακών της σπουδών, συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε συνεργασία με το τον τομέα Ανόργανης Χημείας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και μελέτησε περαιτέρω την παρασκευή Σκιαγραφικών Ουσιών και την εφαρμογή τους στη Μαγνητική Τομογραφία.

Έχει εργασθεί έως καθηγήτρια Χημείας – Φυσικής και Μαθηματικών παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές όπως επίσης και ως επιβλέπουσα σε εργαστήρια προπτυχιακών φοιτητών.

Τέλος, εμπλουτίζει διαρκώς το γνωστικό της επίπεδο παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις.

Gerontaki Danae

Γεροντάκη Δανάη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Tμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση την Ψυχολογία.

Παρακολούθησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Κλινικής Ενηλίκων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Σισμανόγλειο από το Νοέμβριο 2015 έως το Μάιο 2016.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στη διδασκαλία μαθητών λυκείου στο 1 ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής.

Ενδιαφέρεται για την οργανωσιακή ψυχολογία και παρακολουθεί σεμινάρια και διαλέξεις στον τομέα αυτόν.