Ιατροί

Dr Kyriakos Tigkas MD

 

Dr Τίγκας Kυριάκος, Μ.D.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Εξειδίκευση σε: Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία,Χειρουργική Μαστού, Ορμονική Αποκατάσταση με Βιομιμητικές Ορμόνες Λειτουργική, Αναγεννητική, Αντιγηραντική και Προληπτική Ιατρική.

Ο Ιατρός Κυριάκος Τίγκας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το 1988 ήταν ο πρώτος επιτυχών στην κατάταξη της Ιατρικής Σχολής, για όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, μοναδική επιλογή του, από το πρώτο έτος, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ως άμισθος βοηθός, σε διαφόρων Ειδικοτήτων Χειρουργικές Κλινικές , σε πλήθος Χειρουργικών επεμβάσεων ως εθελοντής βοηθός χειρουργός καθώς και στο επιστημονικό έργο τους, όπως Ω.Ρ.Λ. – Κλινική, Γυναικολογική Κλινική, Γενική Χειρουργική, Οφθαλμολογική Κλινική και άλλες.

Μετά το πέρας της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή και την υπηρεσία υπαίθρου, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη Λαπαροσκοπική Μέθοδο, σε πολλά νοσοκομεία και κατόπιν στη Γυναικολογία και τη Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία στο Π.Α.Ο.Ν.Α. ο “Άγιος Σάββας”, όπως επίσης και στη Χειρουργική Μαστού στο ίδιο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Έλαβε την Ειδικότητα της Μαιευτικής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και απέκτησε Κλινική εμπειρία στο Hammer Smith του Λονδίνου.

Έχει επίσης πρόσθετες εξειδικεύσεις στην Κολποσκόπηση και την παθολογία του τραχήλου, στην πρόληψη από τους ιούς HPV των ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων, στον αγώνα κατά του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πλήθος σεμιναρίων στην Λειτουργική – Προληπτική – Αντιγηραντική και Αναγεννητική Ιατρική και συγκεκριμένα στην Ορμονική εξισορρόπηση γυναικών με Βιοπανομοιότυπες ορμόνες (bio-HRT), όπως και στην αντιμετώπιση κλασικών Γυναικολογικών προβλημάτων με τρόπο πρωτοποριακό και φυσικό και σύμφωνα πάντα με τα τελευταία Ιατρικά δεδομένα, λόγω της αδιάκοπης και συνεχούς ενημέρωσης του γύρω από τις πιο καινούργιες Ιατρικές και δη, γυναικολογικές εξελίξεις.

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Α4Μ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (ESSAM) και της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Hellenic Academy of Anti- aging Medicine).

Διαβάστε όλο το Βιογραφικό

 

Dr Nikoleta Koini MD

Dr Κοΐνη Νικολέτα, Μ.D., MSc.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, MSc. in Genomic Medicine and Healthcare
Ιατρός Λειτουργικής, Αντιγηραντικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής

Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

Η Ιατρός Νικολέτα Κοΐνη, ήδη από το 1991, τρία χρόνια μόλις από την είσοδο της με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ασχολήθηκε με την Λειτουργική Ιατρική.

Σήμερα είναι μία από τους επτά Ιατρούς Επιστήμονες σε όλη την Ευρώπη και μοναδική στην Ελλάδα, που κατέχει αντίστοιχους τίτλους σπουδών εκπαίδευσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Υπηρετεί το λειτούργημα της Ιατρικής σε επίπεδο Πρόληψης, Διάγνωσης και Θεραπείας. Διαθέτει είκοσι χρόνια Κλινικής εμπειρίας, στην αντιμετώπιση Χρόνιων, Μεταβολικών και Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

Επίσης μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού διπλώματος πάνω στην Γονιδιωματική Ιατρική από το University of South Wales, έχει τη δυνατότητα παροχής της μέγιστης υπηρεσίας της Ιατρικής Ακριβείας πάνω στα Δερματολογικά και λοιπά Χρόνια και Αυτοάνοσα νοσήματα.

Σε συνεχή συνεργασία με τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, Tufts University της Βοστώνης, Columbia University της Νέας Υόρκης και το Texas Medical University του Τέξας, και την Επιστημονική της ομάδα, από καταξιωμένους Επιστήμονες διεθνούς κύρους, είναι πρωτοπόρος στον τομέα της.

Η Dr. Κοΐνη σήμερα μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αγγλίας, Αμερικής και Ελλάδος, στις τρεις χώρες παράδοσης λειτουργικής Ιατρικής του οργανισμού Functional Medical Corporation.

Καθορίζει προσωπικά όλες τις αγωγές των ασθενών οι οποίοι παρακολουθούνται από την Επιστημονική της Ομάδα.

Στα πλαίσια των Ιατρικών της σπουδών, έχει εξειδικευτεί επίσης στην Δερματολογία – Αφροδισιολογία (Τίτλος Ειδικότητας), έχει λάβει εκπαίδευση διετή στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και πληθώρα εξειδικεύσεων όσον αφορά στην εσωτερική Αντιγήρανση του οργανισμού, πρωτόκολλα θεραπείας με Βιομιμητικές Ορμόνες, θεραπείες με βιομιμητικά Πεπτίδια, θεραπείες Βλαστοκυττάρων, Γονιδιακές θεραπείες.

Η γιατρός έχει πιστοποιηθεί στην λειτουργική ιατρική, στην προληπτική ιατρική και στην ιατρική κατά της γήρανσης καθώς και στην προαγωγή της υγείας από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγήρανσης και κατέχει το δίπλωμα και το διοικητικό πτυχίο στη Λειτουργική, Αντιγηραντική και Αναγεννητική ιατρική (ειδικός ABAARM).

Έχει επίσης πιστοποιηθεί στην Γονιδιωματική Ιατρική και Ιατρική Ακριβείας, μετά την απόκτηση Μεταπτυχιακού τίτλου.

Κατέχει δε διπλώματα ανωτέρων σπουδών στη Μουσική, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και πιάνου, καθώς και Πτυχίο Ωδικής. Δεινή δύτρια αυτόνομης κατάδυσης και mountain ski. Λάτρης του θεάτρου με μαθήματα πάνω στη μέθοδο Stanislavski.

Είναι μητέρα ενός παιδιού.

Η Νικολέτα Κοΐνη, είναι η Επιστημονική Υπεύθυνη, για το σύστημα Λειτουργικής Ιατρικής, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Διαβάστε όλο το Βιογραφικό

Dr Mosxonisiotis Nikolaos MD

Dr Νικόλαος Μοσχονησιώτης, Μ.D.

Γυναικολόγος – Χειρουργός Ογκολόγος – Μαιευτήρας

A4Μ International Certification in Precision and Antiaging Medicine

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά το πέρας των σπουδών του ανέλαβε υπηρεσία υπαίθρου στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μελισσίων «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» και το 1998 έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο  Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς «Μεταξά».

Παράλληλα, εργάστηκε ως Head Medical Officer στον Οργανισμό Anti-Doping Control Ελλάδος καθώς και στο πρόγραμμα του Παγκόσµιου Οργανισµού Anti-Doping (WADA) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το 1999 έως το 2001 εργάστηκε ως έμμισθος σε διαφόρων ειδικοτήτων Χειρουργικές Κλινικές, όπως το «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ», ενώ ταυτόχρονα ήταν μέλος της Αγγειοχειρουργικής Ομάδας στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Ψυχικού.

Κατόπιν, έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Γυναικολογίας – Μαιευτικής στο Γ.Ν.Π. ΤΖΑΝΕΙΟ.

Ο Ιατρός έχει στο βιογραφικό του πληθώρα Χειρουργείων και Λαπαροσκοπικών επεμβάσεων, ενώ διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στην παθολογία του τραχήλου και στην αντιμετώπιση δυσπλαστικών αλλοιώσεων αυτού.  Επιπλέον, είναι μέλος της Πανελλήνιας και Πανευρωπαϊκής Ένωσης Μαιευτήρων – Γυναικολόγων (EBCOG).

Έχει κάνει τη διατριβή του πάνω στο θέμα «Συγκριτική Μελέτη της Συζευγμένων Οιστρογόνων με Μεδροξυ-προγεστερόνης σε σχέση με μόνο Συζευγμένων οιστρογόνων στο λιπιδαιμικό προφίλ μεταεμμηνοπαυσιακών γυναικών και PAI I αναστολέα».

Ο γιατρός είναι πιστοποιημένος στην Αντιγηραντική και Λειτουργική Ιατρική από την Αμερικάνικη Ακαδημία Αντιγήρανσης A4M.

Δρ. Νικόλαος Δρακούλης, M.D., PhD

Επ. Καθηγητής Ιατρός, Ειδικός Κλινικός Φαρμακολόγος

Γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Tubingen και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Freie στο Βερολίνο, Γερμανία.

Έλαβε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και ειδικεύτηκε στην Κλινική και Μοριακή Γενετική, στην Φαρμακοεπιδημιολογία του Ανθρώπου, στην Κλινική Φαρμακολογία και Κλινική Χημεία. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Κλινικής Φαρμακολογίας και Γενετικής του Ανθρώπου στα Πανεπιστήμια Freie και Charite του Βερολίνου.

Από το 2001 είναι καθηγητής Κλινικής Φαρμακευτικής και Φαρμακολογίας, στη Σχολή Ιατρικών Επιστημών, στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει Φαρμακολογία, Κλινική Φαρμακολογία και Φαρμακογενετική.

Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές επιτροπές, ενώσεις και συμβούλια και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακογενομικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας (EEPHARM).

Τέλος, είναι επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακογενωμικής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Dr Sideris Vasileios MD

Σιδερής Βασίλης, M.D.

Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος – Βιολόγος
Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Pasteur

Απόφοιτος του τμήμματος Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε 2 φορές διακρίσεις για τις επιδόσεις του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ συμμετείχε ενεργά στην ενημέρωση φοιτητών πάνω σε θέματα Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας σε συνεργασία με τον Καθηγητή κ. Θωμόπουλο.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1996. Από το 1993 μέχρι το 1997 εκπαιδεύτηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος στο εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur με υπεύθυνη την ερευνήτρια Δρ. Ντότσικα.

Στη διάρκεια της μεταπτυχιακής του εκπαίδευσης εμβάθυνε ακόμη περισσότερο στη γνώση των στοιχείων της Εργαστηριακής Διαγνωστικής και δημοσίευσε πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συνέδρια. Εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur.

Έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια και το 2000 έλαβε το βραβείο «Δ. Ίκκου» στο 12ο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής. Από το 2000 έως το 2005 εξειδικεύθηκε στη Βιοπαθολογία – Μικροβιολογία στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά πρωτόκολλα.
Είναι μέλος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας και της American Society for Microbiology.

Kaxrimani Evgenia

Καχρημάνη Ευγενία BSc.,MSc.

Βιολόγος

Απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο “Μοριακή ρύθμιση της παραγωγής Ιντερφερόνης τύπου Ι από τα πλασματοκυτταροειδή δενδριτικά κύτταρα”, σε εξωτερική συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, όπου και πραγματοποίησε και την πρακτική της άσκηση.

Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αναπαραγωγική και Αναγεννητική Ιατρική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η πρακτική της εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο ΓΝΑ Αλεξάνδρα, όπως και η διπλωματική της εργασία με τίτλο “Η επίδραση των αποπτωτικών γονιδίων σε καθ’εξιν αποβολές”.

Έχει εργαστεί σε ακτινολογικό ιατρείο όπου εξοικειώθηκε με διάφορες ακτινολογικές τεχνικές όπως ακτινογραφίες, πανοραμικές δοντιών, υπερήχους και μέτρηση οστικής πυκνότητας.

Παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια που αφορούν είτε τις βασικές της σπουδές, είτε την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Karagiannaki Maria

Καραγιαννάκη Μαρία Bc., MSc.

Μοριακή Βιοχημικός

Απόφοιτη του τμήματος της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο “Οι κινητικές μελέτες αναστολέων της κινάσης της φωσφορυλάσης του γλυκογόνου ως εν δυνάμει αντιδιαβητικά φάρμακα” στο εργαστήριο της Δομικής και Λειτουργικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

Με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο “Βιολογία της Αναπαραγωγής”. Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία στο τμήμα της Παθολογικής Ανατομικής με τίτλο “Επιδιορθωτικοί μηχανισμοί και καρκίνος του ενδομητρίου”.

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο βιοχημικό εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου και συμμετείχε στη βιοχημική ανάλυση κλινικών δειγμάτων. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού εκπαιδεύτηκε στο τμήμα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και παρακολούθησε πληθώρα περιστατικών και πραγματοποίησε εργαστηριακές αναλύσεις.

Τέλος ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.

Grivea Ifigeneia

Γριβέα Ιφιγένεια

Διατροφολόγος

Απόφοιτη του τμήματος κλινικής διαιτολογίας και διατροφής του Μητροπολιτικού Κολεγίου Αθηνών το 2015. Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος απο τον Σ.Α.Ε.Π το 2018.
Το 2012 πραγματοποίησε την πρακτική της εξάσκηση στα κεντρικά γραφεία της Nutrimed και στο διαιτολογικό γραφείο του Κ. Ρέππα στην Νέα Ερυθραία.

Το έτος 2013-2014 πραγματοποίησε την πρακτική της εξάσκηση σε νοσοκομεία της Αττικής: Γενικό νοσοκομείο ΚΑΤ (Εντερική και Παρεντερική σίτηση, Νευρολογικά Περιστατικά, Κλινική παχυσαρκία, Επικοινωνία και συνεργασία με την ομάδα φυσικοθεραπευτών), Γενικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν (Καρδιολογικά, Νεφρολογικά, Σίτιση: Περαστά από Levin και από το στόμα). Κέντρο αποκατάστασης Ανάπλαση ( έλεγχος βάρους και διατροφική προσέγγιση σε παραπληγία, τετραπληγία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκαύματα).

Το 2014 παρουσίασε το Health promotion project : Πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου II και των επιπλοκών του στην 3η ηλικία στο ΚΑΠΗ (3ο παράρτημα, Κοκκινιά) Αμαρουσίου.

Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα: “Η πιθανή συσχέτιση των αθρωπομετρικών δεικτών και της κατανάλωσης τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο με την υπέρταση”. Εθελοντική εργασία στην διοργάνωση του φεστιβάλ: “Άλλαξε στάση μπες στην δράση”.

Παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με ειδικά θέματα της κλινικής διατροφής.

Athanasiadoy Rozalia

Χ. Ροζαλία Αθανασιάδου ,BSc., MBA

Μαία

Απόφοιτος της Μαιευτικής σχολής του ΑΤΕΙ Αθήνας.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Οικονομικών και Διοίκησης στην Υγεία, του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια της φοίτησής της πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα. Συγκεκριμένα εκπαιδεύτηκε στο τμήμα λεχωίδων, στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν), στα εξωτερικά μαιευτικά-γυναικολογικά ιατρεία, στο χειρουργικό τμήμα και στην αίθουσα τοκετών.

Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας εκπόνησε έρευνα με θέμα «Μέτρηση προτύπων γονεϊκότητας στην Ελληνική κοινωνία.»

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της διατριβής εκπόνησε έρευνα με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός για τον μητρικό θηλασμό στην Ελλάδα»

Εργάστηκε ως συνεργάτιδα μαιευτήρων-γυναικολόγων με επίκεντρο την διεκπεραίωση μαιευτικών καθηκόντων, την παρακολούθηση της κύησης, την εκπαίδευση των μελλοντικών και νέων γονέων, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αναφέρεται η δημοσίευση κλινικού περιστατικού, με θέμα «Κλινική περίπτωση επικουρικού ή έκτοπου μαζικού αδένα», στη παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας.

Τέλος, ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.