Ετερόλογη Μεσοθεραπεία

Ετερόλογη Μεσοθεραπεία

Αντιστροφή της γήρανσης των κυττάρων με Μεσοθεραπεία

 • Μη επεμβατική μέθοδος
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία
 • Ισχυρό Blend ουσιών με επιλεγμένα Premium υλικά ως προς το μείγμα και την αναλογία
 • Με την ασφάλεια του Ιατρείου

 

Ετερόλογη Μεσοθεραπεία προσώπου

Η Μεσοθεραπεία αποτελεί μία τεχνική ανάπλασης και ανανέωσης των κυττάρων, η οποία μπορεί να δώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα στα χαρακτηριστικά της επιδερμίδας κι είναι μη επεμβατική. Λειτουργεί, κυρίως, ως πρόληψη και εξαφανίζει τις ρυτίδες του προσώπου. Το κόστος της, μάλιστα, είναι αρκετά προσιτό σε σχέση με το αποτέλεσμα που προσφέρει.

Λειτουργία της Μεσοθεραπείας

Η Μεσοθεραπεία στοχεύει στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Για να καταλάβουμε τη διαδικασία με την οποία λειτουργεί η Μεσοθεραπεία, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο επέρχεται η γήρανση και η φθορά των κυττάρων του δέρματος.

Το δέρμα αποτελείται από τρία στρώματα, την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Η επιδερμίδα αποτελεί το εξωτερικό τμήμα του δέρματος, το οποίο έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον. Το χόριο είναι ο ενδιάμεσος ιστός, στον οποίο οφείλεται η υφή, η πυκνότητα και το πάχος του δέρματος, ενώ ο υποδόριος αποτελεί το λιπώδη ιστό που συνδέει το δέρμα με τους υποκείμενους ιστούς.

Στο χόριο, υπάρχουν κύτταρα, τα οποία ονομάζονται ινοβλάστες κι είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως. Οι τρεις αυτές ουσίες είναι μακρομοριακές ενώσεις, οι οποίες συγχέονται μεταξύ τους και δημιουργούν τον ιστό που εμείς αναγνωρίζουμε σαν δέρμα. Εκτός από τους ινοβλάστες, υπάρχουν στο δέρμα και άλλα κύτταρα, που είναι γνωστά ως ινοκλάστες. Ο βασικός ρόλος των ινοκλαστών έγκειται στη διάσπαση των δομικών μορίων του δέρματος.

Με την πάροδο των ετών, επέρχεται η φθορά και η μείωση του αριθμού των ινοβλαστών, με αποτέλεσμα το δέρμα να λεπταίνει, να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητα του. Τα κύτταρα του δέρματος χρειάζονται βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα, συνένζυμα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα, για ανανεωθούν. Ουσίες, δηλαδή, οι οποίες, όταν χρησιμοποιούνται συνδυαζόμενες μεταξύ τους, επιδρούν Αντιγηραντικά στους ιστούς.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, έγκειται ο ρόλος της Μεσοθεραπείας. Μέσω ειδικών σκευασμάτων, τα οποία περιέχουν ουσίες με αντιγηραντικές και αναπλαστικές ιδιότητες, τις μεταφέρουμε όπου χρειάζονται. Πρόκειται για ένα ισχυρό Blend στο οποίο εμπεριέχονται επιλεγμένα premium υλικά ως προς το μείγμα και την αναλογία. Επιτυγχάνεται, με αυτόν τον τρόπο, ο εμπλουτισμός του άμεσου κυτταρικού περιβάλλοντος με ουσίες που συμβάλλουν στην αναγέννηση και ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος. Το δέρμα δείχνει αναζωογονημένο, λαμπερό, υγιές και πιο φρέσκο.

Ισχυρό Blend ουσιών της Μεσοθεραπείας

Στο blend που χρησιμοποιείται στη Μεσοθεραπεία, εμπεριέχονται ουσίες που έχουν ισχυρή Αντιγηραντική δράση. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα βιταμινών, οι οποίες είναι οι εξής:

Βιταμίνη C: έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τις ίνες του κολλαγόνου. Πέραν αυτών, ελέγχει το σχηματισμό μελανίνης και ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματoς. Ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθάει, επίσης, στην ελαστικότητα και στη σφριγηλότητα. Παράλληλα, έχει αντιφλεγμονώδη και επανορθωτική δράση.

Βιταμίνη Ε: προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη ως αντιοξειδωτική (ας αφαιρεθεί το «ως αντιοξειδωτική») και έχει αντι-φλεγμονώδεις και αντι-πολλαπλασιαστικές ιδιότητες. Επιταχύνει την επιθηλιοποίηση, συμβάλλοντας στη φωτοπροστασία. Επιπλέον, αυξάνει την ικανότητα της κεράτινης στοιβάδας να συγκρατεί την υγρασία και ενισχύει τη μικροκυκλοφορία. Πρόληψη, ανάπλαση και επιδιόρθωση.

Βιταμίνη Α: επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων και προάγει την Αντιγηραντική δράση. Παράγεται κολλαγόνο, τροποποιείται ο μεταβολισμός των επιδερμικών κυττάρων και μειώνονται η υπερμελάχρωση, οι ρυτίδες, καθώς κι η τραχύτητα του δέρματος.

Βιταμίνη D: συμβάλλει στη σύνθεση του ασβεστίου και του κολλαγόνου. Είναι κυτταρορυθμιστική και αντιφλεγμονώδης.

Βιταμίνες της ομάδας Β: επενεργούν στην κυτταρική αναπνοή και στην παραγωγή κολλαγόνου. Επιπλέον, δρουν ως αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα, η Β3 (νιασιναμίδη) δρα ρυθμίζοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό και την κυτταρική αναγέννηση.

Άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία προσώπου περιλαμβάνουν τα αμινοξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, καθώς και μέταλλα και ιχνοστοιχεία, φλαβονοειδή και άλλες ουσίες με Αντιγηραντική δράση, που τα οποία συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των ενζύμων.

Επίσης, στο διάλυμα της Μεσοθεραπείας εμπεριέχονται στοιχεία, όπως το συνένζυμο Q10. Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία της Βιταμίνης E και της Βιταμίνης C. Επιπλέον, το συνένζυμο Q10 βοηθάει και στη συγκρότηση άλλων συνενζύμων που συντελούν στην ομαλή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.

Προστίθεται, επίσης, Υαλουρονικό οξύ, το οποίο συντείνει στην ενυδάτωση του δέρματος κι έχει την ικανότητα να δεσμεύει μόρια νερού και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα. Η παρουσία των συγκεκριμένων ουσιών επενεργεί στο μεταβολισμό των κυττάρων, επιτυγχάνοντας την ανανέωση τους. Έτσι, η επιδερμίδα δείχνει πιο λεία και σφριγηλή, με λιγότερες ρυτίδες.

Σε ποιους προτείνεται η Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία ενδείκνυται για:

 • Καπνιστές με “θαμπή επιδερμίδα”
 • Άτομα με ταλαιπωρημένο δέρμα
 • Άτομα που χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα βαθιάς απολέπισης
 • Άτομα σε αρχικά στάδια φωτογήρανσης ή για όσους εκτίθενται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ηλιακή ακτινοβολία ως προληπτική θεραπεία καταστολής των μελανοκυττάρων
 • Άτομα με λιπαρό δέρμα και ακμή

 

Πλεονεκτήματα της Μεσοθεραπείας

 • Παράγεται με βιοσύνθεση και δεν έχει ζωική προέλευση
 • Δε χρειάζεται να προηγηθεί τεστ αλλεργίας
 • Μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά έναντι της γήρανσης του δέρματος
 • Τα αποτελέσματα της Μεσοθεραπείας
 • Βαθιά ενυδάτωση
 • Αντιγήρανση με μείωση των λεπτών ρυτίδων
 • Πρόληψη εμφάνισης καινούριων ρυτίδων
 • Εξάλειψη μαύρων κύκλων και ρυτίδων ματιών
 • Φωτεινότητα και υγιής όψη στο δέρμα
 • Συσφικτική δράση, με ειδικά διαλύματα σύσφιξης

 

Διάρκεια της θεραπείας

Η εφαρμογή έχει διάρκεια περίπου 30 λεπτών και το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε 10 ημέρες τον πρώτο 1,5 μήνα και στη φάση συντήρησης ανά 3 με 4 μήνες περίπου, προκειμένου να διατηρηθεί το αποτέλεσμα. Αυτό κρίνεται ανάλογα με το πρόβλημα του ατόμου και με το βαθμό γήρανσης του δέρματος του.

Η Μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη θεραπεία, όπως προαναφέρθηκε. Θα μπορούσε, λοιπόν, κανείς εύλογα να υποθέσει ότι πρόκειται για μια επώδυνη διαδικασία, είτε λόγω της βελόνας είτε λόγω του διαλύματος της Μεσοθεραπείας. Ωστόσο, πρακτικά η εφαρμογή είναι σχεδόν ανώδυνη.

Μάλιστα, με βάση το πρόβλημα που καλούμαστε κάθε φορά να αντιμετωπίσουμε, η Μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπευτικές μεθόδους, όπως τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, η Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, τα Peelings, το Fractional Laser και τα Νήματα.