Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Αντιστροφή της γήρανσης των κυττάρων με Αυτόλογη Μεσοθεραπεία προσώπου

 • Μη επεμβατική μέθοδος
 • Λείανση ρυτίδων και λεπτών γραμμών
 • Ενυδάτωση και λάμψη
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία
 • Με την ασφάλεια του Ιατρείου
 • Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες

Η Αυτόλογη Mεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μία θεραπεία Αντιγήρανσης, κατά την οποία χρησιμοποιούνται αυξητικοί παράγοντες που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια. Ονομάζεται αυτόλογη μεσοθεραπεία, γιατί προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος της Aισθητικής και Κοσμητικής Iατρικής, η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την ανανέωση των ιστών του προσώπου.

Με τους αυξητικούς παράγοντες ο ιστός του δέρματος αναπλάθεται πιο γρήγορα. Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, για την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου και για τη σύσφιξη του δέρματος.

Αντιμετωπίζονται μάλιστα και άλλα αισθητικά προβλήματα, όπως οι ουλές και η τριχόπτωση. Η επαναστατική μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς, με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων, οι οποίοι με τη σειρά τους ενεργοποιούν την κυτταρική αναγέννηση, πολλαπλασιάζοντας τους ινοβλάστες. Με αυτόν τον τρόπο, συντελούν στην παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες αποτελούν ένα υποπροϊόν του αίματος μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η λειτουργία τους έγκειται στην ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστοκυττάρων, τα οποία με τη σειρά τους μεταπλάθονται σε ώριμα κύτταρα του ιστού, με στόχο την ταχύτερη διαδικασία επούλωσης του.

Κατά τη συγκεκριμένη θεραπεία του προσώπου, τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια καθίστανται ικανά να παράγουν αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι εντοπίζουν και διορθώνουν φθορές των ιστών της επιδερμίδας.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία προσώπου

Μέσω της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας προσώπου μειώνονται οι ρυτίδες και συσφίγγεται το πρόσωπο. Ο συνδυασμός, μάλιστα, του Dermapen με την αυτόλογη μεσοθεραπεία εγγυάται εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ανάπλαση του δέρματος.

Επιπλέον, βοηθάει στην επούλωση ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είτε ως μονοθεραπεία είτε συνδυαζόμενη με Fractional laser βελτιώνει αισθητά τις ουλές που προκύπτουν έπειτα από επεμβάσεις, εγκαύματα ή τραύματα. Ταυτόχρονα, είναι αποτελεσματική για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής.

Πλεονεκτήματα

Τα βασικά πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι τα εξής:

 • Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια, η οποία είναι δυνατόν να ξεπεράσει το ένα έτος.
 • Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο, χωρίς να επηρεάζονται οι εκφράσεις ή ο όγκος του προσώπου.
 • Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής, γιατί προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν αναπτύσσονται ποτέ αλλεργίες ούτε παρενέργειες.
 • Εκτός από την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, βοηθά και σε άλλες λειτουργίες του δέρματος, όπως η καλύτερη θρέψη και η οξυγόνωση της επιδερμίδας.
 • Εξαφανίζει τις ρυτίδες, ανανεώνοντας το δέρμα τοπικά.

 

Συνδυασμός μεθόδων

Κατόπιν της κλινικής εξέτασης, είθισται η έγκριση του συνδυασμού της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας με άλλες θεραπευτικές μεθόδους για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων. Λόγου χάρη, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με Νήματα PDO, με Btx, κ.ά. Αυτό καθορίζεται βάσει ενός εξατομικευμένου πρωτοκόλλου που διαμορφώνεται με σκοπό την επίτευξη ενός φυσικού και καλαίσθητου αποτελέσματος στο πρόσωπο.

Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο μείωσης των ρυτίδων και ανάπλασης της επιδερμίδας, γιατί το πρόσωπο εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία του προσώπου κι ο συνδυασμός των μεθόδων ενισχύει τα αποτελέσματα.