Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

H Στρατηγική για την Καταπολέμηση της Κυτταρίτιδας

 • Συνδυασμός εφηρμοσμένων μεθόδων για την καταπολέμηση της Κυτταρίτιδας
 • Αξιόπιστα Πρωτόκολλα Θεραπειών και πλήρης εφαρμογή τους
 • Συντήρηση για τη διατήρηση του αποτελέσματος

 

Τι είναι η Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα αποτελεί μία διαταραχή της συνοχής του δέρματος, η οποία οφείλεται στην ανώμαλη συσσώρευση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού, με επακόλουθο την απώλεια της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού και την εκδήλωση στο δέρμα μίας ανομοιόμορφης και αντιαισθητικής όψης που είναι παρόμοια με φλοιό πορτοκαλιού.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το σώμα ή μεμονωμένα σε περιοχές, όπως οι μηροί, οι γλουτοί, το στομάχι, οι γάμπες, η κοιλιά, καθώς και το εσωτερικό των μπράτσων.

Πρόκειται για ένα μείζον και πολυπαραγοντικό ζήτημα που ταλαιπωρεί κατά κύριο λόγο τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικού βάρους. Ακόμα κι ένα άτομο με καλλίγραμμο σώμα δεν αποκλείεται να εμφανίσει κυτταρίτιδα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους θεραπείας

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Δεν είναι, ωστόσο, αήττητη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας  Η λύση βρίσκεται πίσω από εξελιγμένες και μη χειρουργικές θεραπευτικές μεθόδους, οι οποίες εγγυώνται άμεσα αποτελέσματα, κι όχι στη χρήση κρεμών κατά της κυτταρίτιδας. Με αυτές τις σύγχρονες μεθόδους,  οι γυναίκες μπορούν να απαλλαχθούν από την κυτταρίτιδα γρήγορα, ανώδυνα και αναίμακτα.

Αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας με συνδυασμό D.R.V. System και Static Endothermy

D.R.V. System (Περιστροφική αναρρόφηση)

Το D.R.V. System αποτελεί την καλύτερη κλινικά μέθοδο που υπάρχει παγκοσμίως για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μία ευρέως διαδεδομένη τεχνική συνδυασμού μηχανικής προσομοίωσης της χειρομάλαξης και της περιστροφικής αναρρόφησης έως και 90 μοίρες. Δρα στους βαθύτερους ιστούς, αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος και επιταχύνει το ρυθμό της λεμφικής κυκλοφορίας, με τελικό επακόλουθο τη μείωση των κατακρατήσεων υγρών στην περιφέρεια. Με τη μέθοδο αυτή, καταπολεμείται αποτελεσματικά η κυτταρίτιδα, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται λιπογλυπτική του σώματος και αποιδηματοποίηση τόσο σε ινώδεις όσο και σε οιδηματώδεις καταστάσεις.

Είναι μία μη επεμβατική και τελείως ανώδυνη θεραπεία, μέσω της οποίας αποφεύγουμε τις επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις. Η συνολική διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά ανά περιοχή του σώματος.

Static Endothermy (Στατική ενδοθερμία)

Αποτελεί μία συνδυαστική θεραπεία διπολικών ραδιοσυχνοτήτων και στατικής αναρρόφησης, η οποία πραγματοποιείται αμέσως μετά από την Περιστροφική αναρρόφηση κι έχει διάρκεια 5 λεπτών ανά σημείο.

Επομένως, μέσω του συνδυασμού D.R.V.S. και Static Endothermy, επιτυγχάνουμε τα εξής:

 • Ομαλοποίηση της όψης φλοιού πορτοκαλιού
 • Βελτίωση και ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας της περιοχής
 • Αποσυμφόρηση της λέμφου
 • Μείωση πόντων
 • Ανώδυνα και μη επεμβατικά
 • Γρήγορα και άμεσα

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας μπορεί να εφαρμοστεί σε μηρούς, γλουτούς, μπράτσα και πόδια. Συνήθως, προτείνονται 8-12 συνεδρίες. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός εξατομικεύεται, αναλόγως την περίπτωση. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν 15′ ανά περιοχή.

Το κόστος της Θεραπείας είναι από 39€ η περιοχή.

Μεσοθεραπεία σώματος: Ο σύμμαχος μας κατά της Κυτταρίτιδας

 • Βασίζεται στην επιδερμική έγχυση ενός μείγματος επιλεγμένων Premium υλικών
 • Είναι ασφαλής και ανώδυνη
 • Έχει μεγάλη διάρκεια αποτελεσμάτων
 • Άμεση αποθεραπεία
 • Δρα στοχευμένα κατά της κυτταρίτιδας
 • Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

 

Η Μεσοθεραπεία σώματος για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι μία πολύ απλή και μη επεμβατική διαδικασία όπου με τη βοήθεια πολύ μικρών βελονών εγχέεται ένα μείγμα ειδικών ουσιών (βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα, πεπτίδια). Πρόκειται για μία μη χειρουργική θεραπευτική μέθοδο στην οποία ο εκάστοτε ιατρός εισάγει επιλεγμένα Premium υλικά κάτω από το δέρμα, με στόχο την εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στο Blend της Μεσοθεραπείας είναι πολλά και διαφορετικά και συνδυάζονται μεταξύ τους βάσει του προβλήματος που καλείται να αντιμετωπίσει ο εκάστοτε ιατρός. Αυτός είναι εκείνος που διαμορφώνει το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο, το οποίο εξατομικεύεται, ανάλογα με την περίπτωση.

Η Μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε:

 • Μηρούς
 • Γλουτούς
 • Μπράτσα
 • Γάμπες

 

Ανεξαρτήτως του σταδίου της κυτταρίτιδας στο οποίο βρίσκεται το άτομο, αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος. Στοχεύει απευθείας στα λιποκύτταρα και καταστρέφει τον ινώδη ιστό, στον οποίο οφείλεται η λεγόμενη «όψη πορτοκαλιού». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξαλείφεται οριστικά και άμεσα η κυτταρίτιδα, το δέρμα αναζωογονείται, παραμένει λείο και σφριγηλό και παράλληλα βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Πρόκειται για μία ανώδυνη και γρήγορη μέθοδο θεραπείας που δε διαρκεί παραπάνω από 30 λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία και διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι μία απολύτως ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας. Δέκα λεπτά πριν από την εφαρμογή στην περιοχή, τοποθετείται πάγος. Έτσι, η οποιαδήποτε ενόχληση είναι ελάχιστη έως μηδαμινή.

Το κόστος της Μεσοθεραπείας είναι από 79€ η περιοχή.

Εξάλειψη της κυτταρίτιδας με την αποτελεσματική μέθοδο Cavitation

 • Μη επεμβατική μέθοδος λιποαναρρόφησης
 • Απώλεια πόντων από την πρώτη κιόλας συνεδρία με ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος στα σημεία εφαρμογής
 • Διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος
 • Βελτίωση της λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας
 • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
 • Άμεση αποθεραπεία και μόνιμα αποτελέσματα

Η θεραπεία Cavitation αποτελεί μία μη επεμβατική μέθοδο λιποαναρρόφησης, κατά την οποία δε χρειάζεται νυστέρι.

Πρόκειται για μία καινοτόμο θεραπευτική τεχνική που ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα για την κυτταρίτιδα. Είναι απολύτως αποτελεσματική, δεν αφήνει σημάδια και ουλές, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται ταχεία ανάρρωση.

Η ειδοποιός της διαφορά έγκειται στη δράση της, η οποία βασίζεται στην τρισδιάστατη λειτουργία της ενέργειας ειδικών ιατρικών υπερήχων. Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιεί υπερήχους, για να δονήσει και να αποδομήσει τη μεμβράνη των λιποκυττάρων, τα οποία ευθύνονται για την «όψη του πορτοκαλιού».

Στη συνέχεια, το λίπος υγροποιείται από τους υπέρηχους και αποβάλλεται σταδιακά από το σώμα με τη φυσική μέθοδο του μεταβολισμού. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως σπηλαίωση, εξ’ου και η ονομασία “Cavitation”.

Η τεχνική Cavitation μπορεί να εφαρμοστεί στους μηρούς, στους γλουτούς, στις κνήμες, στα χέρια, στη μέση και στην κοιλιά. Συνήθως, χρειάζονται 10 συνεδρίες και η διάρκεια της κάθε μίας κυμαίνεται περίπου στα 40 λεπτά.

Ενδεικτικά το κόστος της θεραπείας ανά περιοχή είναι 49€.

Αντενδείξεις της μεθόδου Cavitation

Χρειάζεται να τονιστεί ότι η χρήση της συγκεκριμένης θεραπευτικής μεθόδου δεν προτείνεται σε εγκύους ή σε άτομα που νοσούν με διάφορες ασθένειες, όπως νεφροπάθειες ή διαβήτη. Πάντοτε, διενεργείται προληπτικός έλεγχος και λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσον ενδείκνυται για κάθε άτομο η εκάστοτε θεραπευτική μέθοδος.

Συνδυασμός μεθόδων

Είθισται, μάλιστα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, να εγκριθεί ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μεθόδων αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αυτό, όπως και ο αριθμός των συνεδριών που προτείνονται, είναι παράμετροι που καθορίζονται από τον εκάστοτε ιατρό, έπειτα από τη διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου Ιατρικού πρωτοκόλλου, το οποίο εκπονείται με βάση την περίπτωση και τις ανάγκες του ασθενούς. Μόνο κατ΄ αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία του σώματος κι ο συνδυασμός των μεθόδων ενισχύει τα αποτελέσματα.

Ορθή θεραπευτική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας για μόνιμα αποτελέσματα

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κάθε θεραπευτική προσέγγιση οποιουδήποτε προβλήματος δεν περιορίζεται στα πλαίσια του αισθητικού επιπέδου. Αποτελεί καθαρά κλινική πράξη. Η βασική στρατηγική των Ιατρικών Μονάδων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους περιστατικά πρέπει να βασίζεται σε τρεις άξονες:

 • συνδυασμός εφηρμοσμένων μεθόδων για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
 • αξιόπιστα θεραπευτικά πρωτόκολλα και πλήρης εφαρμογή τους
 • συντήρηση για τη διατήρηση του αποτελέσματος

 

Αφού, λοιπόν, επιτύχουμε το αποτέλεσμα, το ιδανικό θα ήταν να το διατηρήσουμε. Αυτό εξάλλου είναι και το ιατρικά ορθόν.

Το κύριο ζήτημα, δηλαδή, δεν αφορά στην περιοδική καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εφαρμογές, δίχως κάποιο αποτέλεσμα που να διαρκεί εις το διηνεκές.

Ο βασικός μας στόχος έγκειται στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας σε μόνιμη βάση, καθώς και στην εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου.

Η Ιατρική αυτή στρατηγική μπορεί επιπλέον να υποστηριχθεί με σωστή διατροφή, ήπιας μορφής σωματική άσκηση, καθώς και με κυτταρική και ορμονική αποκατάσταση του οργανισμού μας, για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων προς όφελος του ατόμου.