Θεραπεία Fractional

therapeia-fractional

Αντιστροφή της γήρανσης των κυττάρων με Fractional Laser

 • Μέθοδος ανάπλασης του προσώπου
 • Εξάλειψη σημαδιών και ουλών ακμής
 • Ανώδυνα, χωρίς παρενέργειες
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία

 

Τι είναι το Fractional Laser

Η ακτίνα του Laser κατακερματίζεται σε πολλές πολύ μικρότερης διαμέτρου ακτίνες, μεταξύ των οποίων εμφανίζεται κενό. Το δέρμα εν τέλει υφίσταται πολύ μικρότερη βλάβη από κάθε μικροσκοπική ακτίνα laser τόσο ξεχωριστά, όσο και συνολικά. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 10-20% της επιφάνειας του δέρματος αλληλεπιδρά με το laser, ενώ το παρακείμενο δέρμα παραμένει ανέπαφο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η επούλωση σε ασθενείς που κάνουν θεραπεία με Fractional Laser είναι πολύ πιο γρήγορη συγκριτικά με άλλες μεθόδους Laser.  Το Fractional Laser αποτελεί το μοναδικό laser που επιτυγχάνει ουσιαστική ανάπλαση της επιδερμίδας μας.

Περιοχές εφαρμογής

Το Fractional Laser μπορεί να εφαρμοστεί στις εξής περιοχές:

 • Πρόσωπο
 • Λαιμός
 • Περιοφθαλμική περιοχή
 • Ντεκολτέ

 

Και επιτυγχάνει:

 • Ανάπλαση του προσώπου
 • Μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών
 • Αντιμετώπιση πανάδων και κηλίδων
 • Εξάλειψη των ουλών και των σημαδιών ακμής

Η θεραπεία με τη μέθοδο Fractional Laser αποτελεί μία θεραπεία ανάπλασης του προσώπου, η οποία εφαρμόζεται κατεξοχήν σε περιπτώσεις ουλών και σημαδιών ακμής. Μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου, καθίσταται εφικτή η ανάπλαση του δέρματος και η σύσφιξή του και εξαλείφονται τα σημάδια και οι ουλές, τα οποία μπορεί να προέρχονται από κάποιον τραυματισμό ή να είναι αποτέλεσμα χρόνιου προβλήματος ακμής.

Παράλληλα, εξαλείφονται οι λεπτές γραμμές του προσώπου, ανώδυνα και αποτελεσματικά. Όταν, μάλιστα, η μέθοδος Fractional εφαρμόζεται στο σώμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για την καταπολέμηση των λευκών ραγάδων.

Η διαφορά του Fractional Laser έναντι άλλων θεραπευτικών μεθόδων

Η καινοτομία του Fractional Laser σε σύγκριση με παλαιότερα Laser, έγκειται στο γεγονός ότι έχει ακρίβεια στόχευσης κι ο γιατρός μπορεί να επέμβει σε συγκεκριμένα σημεία, χωρίς να επηρεαστούν μεγαλύτερες επιφάνειες. Το Fractional Laser πλεονεκτεί έναντι προηγούμενων τεχνικών, γιατί έχει τη δυνατότητα να εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα, αφήνοντας ανέπαφη την εξωτερική στιβάδα του δέρματος και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η δημιουργία ιστού κάτω από την επιδερμίδα.

Πρόκειται για μία μέθοδο θεραπείας που εφαρμόζεται εξατομικευμένα, με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε δέρματος. Eνδείκνυται, μάλιστα, για επιδερμίδες που έχουν ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο ή την ακμή και πολλές φορές μπορεί να εφαρμοστεί ως θεραπεία πρόληψης σε νεότερα άτομα.

Κλινικά αποτελέσματα της θεραπείας Fractional Laser

Τα άμεσα αποτελέσματα που προσφέρει η θεραπεία την κάνουν να υπερέχει έναντι άλλων θεραπευτικών μεθόδων. Πρόκειται για μία μέθοδο ανάπλασης προσώπου που προσφέρει μια νεότερη εικόνα του εαυτού μας, με ανώδυνο και ασφαλή τρόπο.

Η θεραπεία έχει διάρκεια 30 λεπτών και συνήθως χρειάζεται να πραγματοποιηθούν επαναληπτικές συνεδρίες σε διάστημα ενός μήνα. Αυτός ο αριθμός πάντως μπορεί να διαφέρει και κρίνεται με βάση τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας του καθενός. Επιπλέον, όσο πιο εκτεταμένα ή πολύπλοκα είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κάθε άνθρωπο τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζεται να γίνουν.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και γρήγορη, χωρίς παρενέργειες. Τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία και βελτιώνονται καθ’ όσον περνούν οι μέρες. Το πρόσωπο αναπλάθεται, μειώνονται οι ρυτίδες και οι κηλίδες, διορθώνεται η φωτογήρανση και εξαλείφονται οι ουλές και οι πανάδες.

Το Fractional Laser έχει εγκριθεί από τον Αμερικάνικο οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων FDA. Είναι βέβαια αυξημένη η πιθανότητα εμφάνισης ήπιας ερυθρότητας και οιδήματος στην περιοχή, η οποία όμως υποχωρεί μέσα σε 1-2 μέρες. Ο χρόνος αποθεραπείας που απαιτείται είναι ελάχιστος και πρόκειται για μία φιλική προς το δέρμα μέθοδο, διότι δεν επεμβαίνει στους γύρω ιστούς. Περιορίζεται μονάχα στο ακριβές σημείο που θέλει ο καθένας μας να διορθώσει.

Χρειάζεται να επισημανθεί ότι μετά τη θεραπεία είναι απαραίτητη η αποφυγή έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία για μερικές ημέρες, ενώ, ακόμη κι όταν παρέλθει το χρονικό αυτό διάστημα κατά το οποίο δεν πρέπει να εκτιθέμεθα στον ήλιο, συνιστάται η χρήση αντηλιακής κρέμας.

Η κάθε μέθοδος ανάπλασης προσώπου που εφαρμόζεται δεν αποτελεί μονάχα αισθητική, αλλά κυρίως ιατρική πράξη, η οποία καθορίζεται βάσει διαγνωστικών κριτηρίων κι ακολούθως διαμορφώνονται τα κατάλληλα ιατρικά πρωτόκολλα. Τα θεραπευτικά αυτά πρωτόκολλα εκπονούνται εξατομικευμένα, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το ιατρικό ιστορικό και τις ανάγκες του ασθενούς. Έτσι, αν θεωρηθεί η πιο επωφελής μέθοδος εφαρμογής το Fractional Laser, μόνο και μόνο τότε θα εφαρμοστεί. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συνδυασμός Θεραπευτικών Μεθόδων

Επίσης, πιο εμφανή αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν αν το Fractional Laser συνδυαστεί με άλλες μεθόδους θεραπείας, όπως η Μεσοθεραπεία και το Peeling. Ο συνδυασμός μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εξάλειψης των σημαδιών του χρόνου και ανάπλασης της επιδερμίδας, γιατί έτσι το πρόσωπο εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε εφαρμογή παρέχει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα κι ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων συμβάλλει στην επιτυχία της τελικής έκβασης της διαδικασίας.