Υαλουρονικό

Υαλουρονικό

Ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία με Υαλουρονικό οξύ:

 • ¨Γέμισμα¨ των ρυτίδων του προσώπου και βελτίωση των χαρακτηριστικών του
 • Εξάλειψη μαύρων κύκλων
 • Ενυδάτωση της επιδερμίδας
 • Γέμισμα ζυγωματικών
 • Καλοσχηματισμένα χείλη
 • Ενυδάτωση και αισθητική βελτίωση του κόλπου
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα
 • Με την ασφάλεια του Ιατρείου

 

Τι είναι το Yαλουρονικό Oξύ

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, ο οποίος ενυπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας. Αποτελεί, μάλιστα, το βασικό δομικό συστατικό από το οποίο απαρτίζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και απαντάται στους ιστούς και τα υγρά ολόκληρου του σώματος. Πρόκειται στην ουσία για ένα φυσικό συστατικό του δέρματος που ενισχύει την ενυδάτωση και την αντοχή του, συμβάλλει δραστικά στην ανάπλαση και την επούλωσή του, μεταφέρει πρωτεΐνες και προσδίδει στην επιδερμίδα μια υγιή όψη.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι το υαλουρονικό αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά πολλών προϊόντων περιποίησης. Οι καλύτερες αντιγηραντικές και αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου και ματιών, καθώς και ορισμένα καλλυντικά προϊόντα περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο, μάλιστα, διατίθεται και στα φαρμακεία σε αμπούλες ή σε μορφή ορού.

Το υαλουρονικό οξύ μαλακώνει και ενυδατώνει τις λεπτές γραμμές. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί το κατεξοχήν βασικό συστατικό της ενυδάτωσης, διότι διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Εύλογα, λοιπόν, προάγει την καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης και ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος.

Σε ολόκληρο το σώμα, επίσης, επιτελούνται ποικίλες ζωτικές λειτουργίες από τη δράση του Υαλουρονικού Οξέος, καθώς αυτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του συνδετικού ιστού και βοηθάει σημαντικά στην επούλωση των πληγών και την καταπολέμηση των φλεγμονών. Ταυτόχρονα, το Υαλουρονικό Οξύ συμβάλλει στη λίπανση των αρθρώσεων και το σχηματισμό των αιμοφόρων αγγείων.

Με την πάροδο των ετών, όμως, η φυσική παραγωγή του υαλουρονικού οξέος αναπόφευκτα ελαττώνεται, με επακόλουθο το σχηματισμό ρυτίδων και τη μείωση του όγκου των χειλιών και των ζυγωματικών. Το πρόσωπο αποκτά σταδιακά μία θλιμμένη και ταλαιπωρημένη όψη, καθώς η επιδερμίδα λεπταίνει, το δέρμα «σπάει» και δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες. Γι’ αυτούς τους λόγους, με την εφαρμογή ενέσιμου υαλουρονικού οξέως μπορούμε να προσκομίσουμε πολλά οφέλη για την επιδερμίδα μας και να την επαναφέρουμε στην πρότερη της κατάσταση.

Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ

Μια από τις πλέον πρωτοποριακές, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει σήμερα η Αισθητική Χειρουργική είναι η απάλυνση των ρυτίδων του προσώπου μέσω της χρήσης του Υαλουρονικού Οξέος. Η εφαρμογή ενέσιμου Υαλουρονικού Οξέως αποτελεί μια σύγχρονη θεραπεία που απευθύνεται σε γυναίκες και σε άνδρες όλων των ηλικιακών ομάδων. Πρόκειται για μια κατηγορία ενέσιμων εμφυτευμάτων με βάση το υαλουρονικό οξύ και αποτελεί την πιο μοντέρνα θεραπευτική μέθοδο αναζωογόνησης και ανάπλασης του προσώπου στη σύγχρονη Κοσμητική Δερματολογία.

Είναι μία μη επεμβατική μέθοδος αντιγήρανσης κατά την οποία το Υαλουρονικό Οξύ ενίεται κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου, ενυδατώνοντας την με ανώδυνο και φυσικό τρόπο και βοηθάει σημαντικά στη μείωση έως και εξάλειψη των ρυτίδων, χαρίζοντας ένα φυσικό και αναίμακτο αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να βιώσει κάποιος την εξουθενωτική διαδικασία του χειρουργείου. Η συνολική διαδικασία είναι ως επί το πλείστον ανώδυνη και το χρονικό διάστημα αποθεραπείας που χρειάζεται είναι ελάχιστο.

Σημεία εφαρμογής και ευεργετικά αποτελέσματα

Το Υαλουρονικό Οξύ εφαρμόζεται σε σημεία, όπως οι:

 • Ρυτίδες πικρίας
 • Ρινοπαρειακή
 • Ρυτίδες στόματος
 • Ρυτίδες παρειών
 • Ρυτίδες μετώπου και μεσόφρυου
 • Ρυτίδες ματιών και λαιμού
 • Μαύροι Κύκλοι κάτω από τα μάτια
 • Ουλές Ακμής
 • Κόλπος

 

Και επιτυγχάνει:

 • Γέμισμα των ρυτίδων
 • Βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και του οβάλ του προσώπου
 • Ενυδάτωση της επιδερμίδας
 • Εξάλειψη των Μαύρων Κύκλων
 • Αύξηση του όγκου του δέρματος
 • Γέμισμα ζυγωματικών
 • Νεανικά και σαρκώδη χείλη
 • Ενυδάτωση του αιδοίου και του κόλπου
 • Βελτίωση του βλεννογόνου του κόλπου
 • Αισθητική βελτίωση της κολπικής περιοχής (αιδοίου).

 

Εξάλειψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών

Το Υαλουρονικό οξύ μαλακώνει το δέρμα και «γεμίζει» τις ρυτίδες, τις αυλακώσεις και τις λεπτές γραμμές, δημιουργώντας ένα εσωτερικό υποστηρικτικό στρώμα. Χαρακτηρίζεται από την ιδιότητα να γεμίζει τις μικρές κοιλότητες του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, οι ρυτίδες και οι γραμμές εξαλείφονται, ενώ οι βαθύτερες ρυτίδες απαλύνουν. Συμβάλλει, μάλιστα, στη διαμόρφωση και στον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου και εφαρμόζεται για τη βελτίωση του σχήματος της μύτης.

Ταυτόχρονα, εξομαλύνεται ο τόνος του δέρματος, βελτιώνεται συνολικά η εικόνα του προσώπου, το δέρμα γίνεται ομοιόμορφο και λείο και προσδίδεται όγκος στις «λακούβες» του προσώπου.

Διορθώνονται οι ατέλειες του προσώπου, εξαλείφονται οι ρυτίδες του μετώπου και του μεσόφρυου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η σύσφιξη της περιοχής. Κι όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το υαλουρονικό οξύ διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Σαρκώδη και καλοσχηματισμένα χείλη

Αν επιθυμείτε καλοσχηματισμένα, πλούσια και σαρκώδη χείλη που να δείχνουν φυσικά, μπορείτε πλέον να τα αποκτήσετε. Λίγες μόνο ανώδυνες ενέσεις υαλουρονικού στα χείλη αρκούν, για να σας χαρίσουν όγκο στα χείλη σας. Ταυτόχρονα, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου) και για τη μείωση των ρυτίδων της γωνίας του στόματος και μάλιστα, «γεμίζει» τις κάθετες γραμμές γύρω από τα χείλη. Τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία και βελτιώνονται σε 2 ή 3 ημέρες.

Έντονα ζυγωματικά και εξάλειψη μαύρων κύκλων

Μέσω της θεραπείας με Υαλουρονικό οξύ επιτυγχάνεται η αύξηση όγκου στα ζυγωματικά και στο πηγούνι. Επιπλέον, το ενέσιμο εμφύτευμα Υαλουρονικού οξέως χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων και του κουρασμένου βλέμματος στα μάτια και προσδίδει άμεσα αποτελέσματα.

Ενυδάτωση του δέρματος

Το υαλουρονικό οξύ έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ξηρό δέρμα, καθώς χαρακτηρίζεται από την ικανότητα απορρόφησης της υγρασίας. Ένα μόνο σωματίδιο υαλουρονικού οξέος μπορεί να συγκρατήσει έως και 1,000 φορές το βάρος του σε νερό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αποκτήσουμε ένα λαμπερό, ενυδατωμένο και φρέσκο πρόσωπο.

Ενυδάτωση και ασθητική βελτίωση του κόλπου

Το υαλουρονικό οξύ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ζητήματα κολπικής ξηρότητας και ατροφίας. Τα κολπικά τοιχώματα, σε ορισμένες γυναίκες, λεπταίνουν και υφίστανται φλεγμονή ως απόρροια της πτώσης των Οιστρογόνων. Το υαλουρονικό οξύ εγχέεται απευθείας στους σχετικούς ιστούς, για να βελτιώσει την ποιότητα τους και να περιορίσει την κολπική ξηρότητα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται άμεσα και ανώδυνα η ενυδάτωση της αιδοιοκολπικής περιοχής και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά τυχόν χρόνιος ερεθισμός του κόλπου. Ταυτόχρονα, ενισχύεται η προστατευτική λειτουργία των εξωτερικών χειλέων, έπειτα από αποκατάσταση του όγκου τους.

Αποτελέσματα του Υαλουρονικού Οξέος

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και μπορεί να έχουν διάρκεια από έξι μήνες έως και 2 χρόνια, ανάλογα με την περιοχή του προσώπου και το είδος του υλικού που εφαρμόζεται. Ο βαθμός της απορρόφησης του Υαλουρονικού οξέως και επομένως το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: η ηλικία, ο τύπος του δέρματος, η μυϊκή δραστηριότητα των υποκείμενων μυών, το βάθος και η θέση έγχυσης, η πυκνότητα του ενιόμενου υλικού.

Όσο περισσότερο πυκνόρευστο είναι το υλικό και όσο πιο βαθιά γίνεται η εναπόθεσή του στους ιστούς, τόσο μικρότερη είναι η απορρόφησή του από τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού και επακόλουθα τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής του φαρμάκου. Επίσης, όσο μικρότερη είναι η κινητικότητα της περιοχής που εγχύουμε το Υαλουρονικό οξύ, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο χρόνος παραμονής του εμφυτεύματος στη θέση εφαρμογής.

Η ευρεία κατανομή του εμφυτεύματος σε διάφορα σημεία ατροφίας εγγυάται άριστα αποτελέσματα και συνδράμει στην πλήρη αντιμετώπιση του φαινομένου της φθοράς των χαρακτηριστικών του προσώπου. Η σωστή εφαρμογή του ενέσιμου εμφυτεύματος του Υαλουρονικού οξέως μας επιτρέπει να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στον αγώνα κατά των ρυτίδων και στη βελτίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται άμεσα ορατά και βελτιώνονται τις επόμενες ημέρες.

Το κόστος της θεραπείας ξεκινάει από 139€.

Πλεονεκτήματα από την εφαρμογή Υαλουρονικού οξέως

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά και είναι σχετικά ανώδυνη, καθώς τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε περιέχουν και τοπικό αναισθητικό.και είναι σχεδόν ανώδυνη, αφού πάντοτε προηγείται η χρήση αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας στα σημεία εφαρμογής. Ταυτόχρονα, το χαμηλό κόστος της διαδικασίας την καθιστά προσιτή σε όλους. Επίσης, μετά το πέρας της θεραπείας δεν απαιτείται ανάρρωση. Το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Δεδομένου, μάλιστα, ότι σαν μόριο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που υπάρχει στους ανθρώπινους ιστούς, το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ασφάλεια. Πρόκειται για μία ουσία εντελώς αδρανή, κάτι που σημαίνει ότι:

 • δε δημιουργεί φλεγμονές, δεν προκαλεί αλλεργίες, παρενέργειες, κακοήθειες ή κολλαγονώσεις
 • δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε παραμένει εκεί που εμφυτεύεται, διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα

 

Συνδυασμός μεθόδων

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν, αν υπάρξει συνδυασμός θεραπευτικών μεθόδων. Λόγου χάρη, δύναται να εφαρμοστεί Υαλουρονικό Οξύ με Μεσοθεραπεία και Btx. Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, γιατί το πρόσωπο εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία της επιδερμίδας κι ο συγκερασμός των μεθόδων αυξάνει τα αποτελέσματα.