Ευρυαγγείες

Τι είναι οι Ευρυαγγείες προσώπου

Ευρυαγγείες

Άμεση και οριστική αντιμετώπιση των Ευρυαγγειών προσώπου

  • Με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους
  • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
  • Εξατομικευμένα Ιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα
  • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία
  • Με την ασφάλεια του Ιατρείου

 

Οι ευρυαγγείες ή τελαγγειεκτασίες, όπως αποδίδονται επιστημονικά, είναι πολύ μικρά αιμοφόρα τριχοειδή αγγεία, τα οποία συνοδεύουν φλεβίδια ή αρτηριόλια και γίνονται ορατά με γυμνό μάτι. Εμφανίζονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος ή των βλεννογόνων. Το χρώμα τους είναι μπλε ή κόκκινο κι έχουν διάμετρο 0,5 – 1 χιλιοστό. Διαχωρίζονται σε γραμμοειδείς, αραχνοειδείς, στικτές και βλατιδώδεις ευρυαγγείες.

Οι ευρυαγγείες προσώπου αναπτύσσονται συνηθέστερα στις γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες και η συχνότητα τους αυξάνεται με την πάροδο της ηλικίας. Εκτιμάται ότι το 30% έως 60% των ενηλίκων έχουν ευρυαγγείες.

Συμπτώματα των Ευρυαγγειών του προσώπου

Σπανίως, οι ευρυαγγείες παρουσιάζουν συμπτώματα και συνήθως δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου. Ωστόσο, προσδίδουν μία αντιαισθητική όψη, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία των ατόμων και κάποιες φορές να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής τους. Υπάρχουν, βέβαια, και περιπτώσεις στις οποίες το άτομο μπορεί να αισθανθεί βάρος στα άκρα, πόνο και καύσο, όταν υπάρχει φλεβική ανεπάρκεια. Αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται συνήθως το καλοκαίρι, γιατί η ζέστη επιδεινώνει τις ευρυαγγείες.

Η πιο προφανής ένδειξη των ευρυαγγειών είναι η ιστώδης- διακλαδωτή παρουσία τους στο δέρμα. Αυτές οι φλέβες μπορεί να είναι κόκκινες, μπλε, ή μωβ. Επίσης, το πρόσωπο πρήζεται και αναπτύσσεται ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα. Εκδηλώνεται φαγούρα γύρω από τις φλέβες και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να εμφανιστούν έλκη στο δέρμα. Αν αντιληφθείτε ότι οι φλέβες σας είναι ζεστές στην αφή και πονούν πολύ εύκολα ή ότι οι ευρυαγγείες αιμορραγούν, τότε συνιστάται να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Επίσης, προτείνεται ο έλεγχος από κάποιον ειδικό σε περίπτωση που αναπτυχθούν πληγές, εξανθήματα ή έλκη στο δέρμα σας.

Αιτίες εμφάνισης Ευρυαγγειών στο πρόσωπο

Οι ευρυαγγείες είναι το αποτέλεσμα ασθενειών ή κατεστραμμένων βαλβίδων στις φλέβες. Όταν οι βαλβίδες δεν ανοίγουν, για να επιτρέψουν στο αίμα να φύγει από τις φλέβες, προκαλείται η παλινδρόμηση του αίματος και η διόγκωση των φλεβών. Οι παράγοντες ανάπτυξης Ευρυαγγειών στο δέρμα του ανθρώπου ποικίλλουν. Οι τελαγγειεκτασίες μπορεί να οφείλονται σε ορμονικές ανισορροπίες ή να είναι απόρροια κληρονομικής προδιάθεσης. Όταν η γυναίκα διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ευρυαγγειών.

Επίσης, ευρυαγγείες ενδέχεται να παρουσιαστούν σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και σε όσους κάνουν χρήση κορτικοστεροειδών. Η καθημερινή ορθοστασία, η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία αποτελούν επιπλέον επιβαρυντικούς παράγοντες. Επιπλέον, η γήρανση, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, η χρήση στενών ενδυμάτων, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, κάποιος τραυματισμός του δέρματος ή η ροδόχρους ακμή μπορεί να αποτελέσουν αιτιολογικούς παράγοντες ανάπτυξης ευρυαγγειών.

Θεραπεία Ευρυαγγειών προσώπου

Οι Ευρυαγγείες προσώπου μπορούν να εξαλειφθούν αποτελεσματικά μέσω της θεραπευτικής μεθόδου του ND-Yag Laser.

Πλεονεκτήματα του ND-Yag laser:

  • Αντιμετωπίζει ευρυαγγείες οι οποίες δε μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα με τη μέθοδο της μικροσκληροθεραπείας.
  • Ενδείκνυται περισσότερο για τις ευρυαγγείες του προσώπου.
  • Είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων Αμερικής (FDA) και εκπέμπει δέσμη φωτός στα 1064 nm με τη μεγαλύτερη ισχύ σε Watt στη διεθνή αγορά σήμερα. Ο συγκεκριμένος τύπος Laser εξασφαλίζει το μεγαλύτερο βάθος διείσδυσης από οποιοδήποτε άλλο Laser ή πηγή ενισχυμένου φωτός (IPL) και εγγυάται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.