Τοπικό Πάχος

Τοπικό Πάχος

Η Στρατηγική για την Καταπολέμηση του Τοπικού Πάχους

 • Συνδυασμός εφηρμοσμένων μεθόδων για την καταπολέμηση του Τοπικού πάχους
 • Αξιόπιστα Πρωτόκολλα Θεραπειών και πλήρης εφαρμογή τους
 • Συντήρηση για τη διατήρηση του αποτελέσματος

 

Τι είναι το Τοπικό πάχος

Το τοπικό πάχος είναι ένα ζήτημα που ταλανίζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του σχήματος του σώματος και σε πολλές περιπτώσεις ταλαιπωρεί ακόμα και τα άτομα που δεν έχουν περιττά κιλά. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι δε σχετίζεται μόνο με την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά μπορεί να προκληθεί κι από άλλους παράγοντες.

Λόγου χάρη, δεν αποκλείεται να είναι εξ’ ολοκλήρου θέμα κληρονομικής προδιάθεσης ή να οφείλεται σε διαφόρων ειδών ορμονικές ανισορροπίες.

Επιπλέον, η αυξημένη πρόσληψη υδατανθράκων και στον αντίποδα η ελάχιστη κατανάλωση πρωτεϊνών στη διατροφή μας, η μειωμένη τεστοστερόνη και το έντονο άγχος αποτελούν παραμέτρους που δυνητικά οδηγούν στην εκδήλωση τοπικού πάχους.

Το τοπικό πάχος εμφανίζεται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, κυρίως στην κοιλιά, στη μέση, στους γλουτούς, στους μηρούς, στα γόνατα και στα μπράτσα και δεν υποχωρεί ούτε με σωματική άσκηση ούτε μέσω της κατανάλωσης υγιεινών τροφών. Το καλό όμως είναι ότι, πλέον, μπορεί να εξαλειφθεί μόνιμα, με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.

Εξάλειψη του Τοπικού πάχους με τη θεραπευτική μέθοδο Hifu

 • Βασίζεται στη μικροεστιασμένη ενέργεια του υπερήχου που διαπερνά την επιδερμίδα με μη επεμβατικό τρόπο
 • Κατεύθυνση στο βαθύ υποστηρικτικό ιστό του δέρματος, με απόλυτη ακρίβεια
 • Άμεση καταστροφή των λιποκυττάρων
 • Εξάλειψη του τοπικού πάχους αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές

 

Το κόστος της Θεραπείας είναι από 39€ η περιοχή.

Αντιμετώπιση του Τοπικού πάχους με συνδυασμό D.R.V.S. και Static Endothermy

D.R.V. System (Περιστροφική αναρρόφηση)

Το D.R.V System αποτελεί μία ευρέως διαδεδομένη τεχνική συνδυασμού μηχανικής προσομοίωσης της χειρομάλαξης και της περιστροφικής αναρρόφησης έως και 90 μοίρες. Δρα στους βαθύτερους ιστούς και αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιταχύνεται ο ρυθμός της λεμφικής κυκλοφορίας, με τελικό επακόλουθο τη μείωση των κατακρατήσεων υγρών στην περιφέρεια. Έτσι, καταπολεμείται αποτελεσματικά το Τοπικό πάχος, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται λιπογλυπτική του σώματος και αποιδηματοποίηση τόσο σε ινώδεις όσο και σε οιδηματώδεις καταστάσεις.

Είναι μία μη επεμβατική και τελείως ανώδυνη θεραπεία, μέσω της οποίας αποφεύγουμε τις επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις. Η συνολική διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά ανά περιοχή του σώματος.

Static Endothermy (Στατική ενδοθερμία)

Αποτελεί μία συνδυαστική θεραπεία διπολικών ραδιοσυχνοτήτων και στατικής αναρρόφησης, η οποία πραγματοποιείται αμέσως μετά από την Περιστροφική αναρρόφηση κι έχει διάρκεια 5 λεπτών ανά σημείο.

Επομένως, μέσω του συνδυασμού D.R.V.S. και Static Endothermy, επιτυγχάνουμε τα εξής:

 • Εξάλειψη του Τοπικού πάχους
 • Βελτίωση και ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας της περιοχής
 • Μείωση πόντων
 • Ανώδυνα και μη επεμβατικά
 • Γρήγορα και άμεσα

Το κόστος της Θεραπείας είναι από 39€ η περιοχή.

Μεσοθεραπεία Λιποδιάλυσης για την καταπολέμηση του Τοπικού πάχους

 • Βασίζεται στην έγχυση επιλεγμένων Premium υλικών
 • Εφαρμόζεται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα, μέση, ψωμάκια, κ.ά (όπου υπάρχει τοπικό πάχος)
 • Επιτυγχάνει την καταστροφή των μεμβρανών των λιποκυττάρων
 • Εγγυάται γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα
 • Άμεση αποθεραπεία
 • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές

Η Μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης είναι μία απλή ενέσιμη θεραπεία μέσω της οποίας εξαλείφεται τόσο η επιδερμική χαλάρωση όσο και το τοπικό πάχος που εντοπίζεται σε διάφορα σημεία του σώματος. Συνίσταται στην έγχυση ενός Blend ουσιών, με επιλεγμένα Premium υλικά, σε περιοχές του σώματος όπου χρειάζεται να αντιμετωπιστεί το τοπικό πάχος, όπως η κοιλιά, τα ψωμάκια, κτλ. Οι ουσίες που επιλέγονται καθορίζονται από τον εκάστοτε ιατρό, ο οποίος διαμορφώνει εξατομικευμένα το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο, που ενδείκνυται ανά περίπτωση.

Μέσω της Μεσοθεραπείας επιτυγχάνεται η αύξηση της διαλυτότητας των λιποκυττάρων και η καταστροφή των μεμβρανών τους, με τελικό επακόλουθο τη λιπόλυση.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μόνιμα, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται για μία ανώδυνη θεραπευτική μέθοδο. Με την τοποθέτηση πάγου για δέκα λεπτά πριν την εφαρμογή στην περιοχή, η Μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης είναι πολύ ανεκτή μέθοδος και η διάρκεια της κάθε συνεδρίας δεν ξεπερνά τα 30′.

Το κόστος της Μεσοθεραπείας Λιποδιάλυσης ξεκινάει από 79€ ανα περιοχή.

Καταπολέμηση του Τοπικού πάχους με τη μέθοδο Cavitation

 • Στοχευμένη και τοπική δράση στα αποθέματα λίπους, με μη επεμβατικό τρόπο
 • Εφαρμόζεται σε περιοχές του σώματος όπου συνηθέστερα συσσωρεύεται λίπος (ψωμάκια, κοιλιά, μπράτσα, κ.ά), αλλά και σε μικρές επιφάνειες.
 • Ενδείκνυται για γυναίκες και άνδρες που έχουν συσσωρευμένο τοπικό λίπος
 • Μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου
 • Αποδόμηση της μεμβράνης των λιποκυττάρων
 • Αποβολή του λίπους μέσω του λεμφικού συστήματος
 • Επιτυγχάνει Λιπογλυπτική σώματος
 • Απώλεια πόντων από την πρώτη κιόλας συνεδρία
 • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
 • Ταχεία αποθεραπεία
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα που διαρκούν έως και 2 χρόνια

Η θεραπευτική μέθοδος Cavitation είναι ευρέως διαδεδομένη, καθώς παρέχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για την εξάλειψη του τοπικού πάχους. Αποτελεί μία πρωτοποριακή και αναίμακτη λιποαναρρόφηση μέσω της χρήσης του φαινομένου της Σπηλαίωσης. Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις και μάλιστα χωρίς νυστέρι. Δρα στοχευμένα και τοπικά στα αποθέματα λίπους με σκοπό την αποδόμηση των λιποκυττάρων και εγγυάται εμφανή απώλεια πόντων από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Αυτό που κάνει τη θεραπεία Cavitation να υπερτερεί έναντι άλλων θεραπευτικών μεθόδων είναι ο τρόπος εφαρμογής της. Η συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδος είναι βασισμένη στη δράση των υπερήχων όπου δημιουργούνται μικρές φυσαλίδες αέρα μέσα στα λιποκύτταρα. Οι φυσαλίδες αυτές συνενώνονται και εν τέλει σπάνε. Αυτό φέρει ως επακόλουθο την αποδόμηση της μεμβράνης των λιποκυττάρων από τα οποία αποτελούνται οι λιπώδεις ιστοί. Στη συνέχεια, μέσω του φαινομένου της σπηλαίωσης, το λίπος αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία και διαρκούν έως και 2 χρόνια. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας κυμαίνεται γύρω στα 15-20 λεπτά, ενώ το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου έγκειται στο μη επεμβατικό της χαρακτήρα. Δε χρειάζεται αναισθησία ούτε νυστέρι και δεν προκαλούνται άλλες επιπτώσεις στον οργανισμό. Η τεχνική αυτή δεν αφήνει ουλές, σημάδια, μελανιές και δε χρειάζονται ράμματα. Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή μέθοδο μόνιμης καταστροφής των λιποκυττάρων. Το άτομο δε βλέπει την καθημερινότητα του να διαταράσσεται. Αντιθέτως, έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες, καθώς η αποθεραπεία είναι ταχεία.

Ενδεικτικά το κόστος της θεραπείας ανά περιοχή είναι 49€.

Συνδυασμός μεθόδων

Είθισται σε ορισμένες περιπτώσεις να εγκριθεί ο συνδυασμός όλων των παραπάνω θεραπευτικών μεθόδων για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το ποιες θεραπευτικές μέθοδοι χρειάζεται να συνδυαστούν μεταξύ τους, όπως και ο αριθμός των συνεδριών που προτείνονται, είναι παράμετροι που καθορίζονται από τον εκάστοτε ιατρό, έπειτα από τη διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου Ιατρικού πρωτοκόλλου, το οποίο εκπονείται με γνώμονα την κάθε περίπτωση και τις ανάγκες του ατόμου.

Μόνο κατ΄ αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία του σώματος κι ο συνδυασμός των μεθόδων ενισχύει τα αποτελέσματα.

Ορθή θεραπευτική αντιμετώπιση του Τοπικού πάχους για μόνιμα αποτελέσματα

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κάθε θεραπευτική προσέγγιση οποιουδήποτε προβλήματος δεν περιορίζεται στα πλαίσια του αισθητικού επιπέδου. Αποτελεί καθαρά κλινική πράξη. Η βασική στρατηγική των Ιατρικών Μονάδων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους περιστατικά πρέπει να βασίζεται σε τρεις άξονες:

 • συνδυασμός εφηρμοσμένων μεθόδων για την καταπολέμηση του Τοπικού πάχους
 • αξιόπιστα θεραπευτικά πρωτόκολλα και πλήρης εφαρμογή τους
 • συντήρηση για τη διατήρηση του αποτελέσματος

 

Αφού, λοιπόν, επιτύχουμε το αποτέλεσμα, το ιδανικό θα ήταν να το διατηρήσουμε. Αυτό εξάλλου είναι και το ιατρικά ορθόν.

Το κύριο ζήτημα, δηλαδή, δεν αφορά στην περιοδική καταπολέμηση του Τοπικού πάχους και στις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εφαρμογές, δίχως κάποιο αποτέλεσμα που να διαρκεί εις το διηνεκές. Ο βασικός μας στόχος έγκειται στην αντιμετώπιση του Τοπικού πάχους σε μόνιμη βάση, καθώς και στην εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου.

Η Ιατρική αυτή στρατηγική μπορεί επιπλέον να υποστηριχθεί με σωστή διατροφή, ήπιας μορφής σωματική άσκηση, καθώς και με κυτταρική και ορμονική αποκατάσταση του οργανισμού μας, για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων προς όφελος του ατόμου.