Σύσφιξη

Σύσφιξη

Η Στρατηγική για τη Σύσφιξη και Ανόρθωση του Σώματος

 • Συνδυασμός εφηρμοσμένων μεθόδων για τη σύσφιξη και ανόρθωση σώματος
 • Αξιόπιστα Πρωτόκολλα Θεραπειών και πλήρης εφαρμογή τους
 • Συντήρηση για τη διατήρηση του αποτελέσματος
 • Σύσφιξη και ανόρθωση σώματος

 

Με την πάροδο των ετών, το σώμα μας χαρακτηρίζεται από την τάση να χαλαρώνει και να χάνει την ελαστικότητα του ολοένα και περισσότερο, κατάσταση που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Μπορεί να είναι απόρροια της φυσιολογικής φθοράς που υφίσταται το σώμα, καθ’ όσον αυξάνεται η ηλικία. Σε άλλες περιπτώσεις, ευθύνονται οι πολλαπλές μεταβολές του σωματικού μας βάρους. Οι περιοχές του σώματος όπου καθίσταται εμφανέστερη η χαλάρωση του δέρματος είναι τα χέρια, η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, το στήθος και τα γόνατα.

Υπάρχουν διαθέσιμες κάποιες κρέμες σύσφιξης του σώματος. Παρά ταύτα, δεν προσφέρουν τα ιδανικά αποτελέσματα και δεν αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση του δέρματος σε μόνιμη βάση. Πλέον, υπάρχουν στη διάθεση μας διάφορες αναίμακτες ιατρικές μέθοδοι που δρουν στοχευμένα και μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε τύπο μυϊκής ή επιδερμικής χαλάρωσης. Με τη σωστή ιατρική μέριμνα, μπορεί να επιτευχθεί άμεσα σύσφιξη και ανόρθωση του σημείου του σώματος όπου παρατηρείται χαλάρωση και το δέρμα να ανακτήσει τη χαμένη του ελαστικότητα.

Οι θεραπευτικές μέθοδοι που θα εφαρμοστούν καθορίζονται βάσει ενός εξατομικευμένου Ιατρικού πρωτοκόλλου, το οποίο διαμορφώνεται από τον εκάστοτε ιατρό και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Multipolar RF: ο σύμμαχος μας στον αγώνα για τη σύσφιξη

 • Εξαπολική κεφαλή σώματος RF υψηλής ισχύος
 • Ανάπλαση κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Ενίσχυση του μεταβολισμού των κυττάρων
 • Βελτίωση της υφής του δέρματος
 • Επίτευξη σύσφιξης σώματος
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία
 • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
 • Άμεση αποθεραπεία
 • Ενδείκνυται για μικρές και δύσκολες περιοχές του σώματος
 • Κατάλληλη μέθοδος για σημεία του σώματος όπου αντενδείκνυται η αναρρόφηση

 

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος διαθέτει μία εξαπολική κεφαλή σώματος RF υψηλής ισχύος, η οποία παρέχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, η πανίσχυρη αυτή εξαπολική κεφαλή θερμαίνει το δέρμα και συντελεί στην ανάπλαση κολλαγόνου και ελαστίνης. Παράλληλα, όταν δρα σε βαθύτερα στρώματα, ενισχύει και το μεταβολισμό των λιποκυττάρων.

Με αυτή τη μέθοδο, δεν επιτυγχάνεται μόνο η σύσφιξη του σώματος, αλλά ταυτόχρονα βελτιώνεται και η υφή του δέρματος.

Η εξαπολική κεφαλή σώματος, μάλιστα, είναι κατάλληλη για μικρές και δύσκολες περιοχές του σώματος και αποτελεί ιδανική επιλογή για σημεία όπου αντενδείκνυται η αναρρόφηση.

Σύσφιξη σώματος με Νήματα PDO

 • Βασίζονται στην τοποθέτηση ειδικών ινών κάτω από την επιδερμίδα
 • Μπορούν να εφαρμοστούν σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς, γόνατα, βραχίονες και προσαγωγούς
 • Διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Άμεση ανόρθωση και σύσφιξη χαλαρού δέρματος
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα
 • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
 • Άμεση αποθεραπεία

 

Τα Νήματα σώματος PDO αποτελούν την πιο εξελιγμένη μέθοδο σύσφιξης. Πρόκειται για απορροφήσιμα νήματα που κατασκευάζονται από το ίδιο υλικό που εμπεριέχεται στα ράμματα των χειρουργικών επεμβάσεων. Η δράση τους συνίσταται στην τοποθέτηση πολλών νημάτων, τα οποία απορροφώνται άμεσα από τον οργανισμό και συνδράμουν στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού πλέγματος.

Κατ’ ουσίαν, τα Νήματα PDO είναι ειδικές ίνες που τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα, σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη κατεύθυνση κι έχουν ως σκοπό να διεγείρουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Σχηματίζεται ένα πλέγμα ινών κολλαγόνου, γύρω από τα νήματα, το οποίο ανορθώνει και συσφίγγει το χαλαρό δέρμα.

Τα Νήματα PDO εγγυώνται απόλυτη ασφάλεια. Απορροφώνται από τους ιστούς σε διάστημα μερικών μηνών, χωρίς να προκαλείται καμία βλάβη. Διακρίνονται για την εντυπωσιακή ανορθωτική τους δράση, καθώς από τη στιγμή που εισχωρούν στο δέρμα, πυροδοτείται η παραγωγή κολλαγόνου.

Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται άμεσα η σύσφιξη του χαλαρού δέρματος.

Το αποτέλεσμα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης, το οποίο ευθύνεται για τη σύσφιξη και ανάπλαση της επιδερμίδας.

Η εφαρμογή των Νημάτων, μάλιστα, πραγματοποιείται στο χώρο του Ιατρείου, γρήγορα και ανώδυνα. Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από 30 λεπτά έως 1 ώρα και εφαρμόζεται ειδική αναισθητική κρέμα ή τοπική αναισθησία. Δεν υπάρχουν χειρουργικές τομές και δεν παρατηρείται πόνος. Η αποθεραπεία είναι άμεση και το άτομο μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες, έπειτα από την εφαρμογή. Το μόνο που ενδέχεται να παρουσιαστεί είναι ένα ήπιο οίδημα και πιθανόν κάποια εκχύμωση.

Η θεραπεία ενδείκνυται για την περιοχή της κοιλιάς, των μηρών, των γλουτών, του γόνατος, των βραχιόνων και των προσαγωγών και επιλέγονται μονόκλωνα, πολύκλωνα ή/και στριφτά νήματα PDO σε σχηματισμό πλέγματος διαφόρων διαστάσεων, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής του σώματος και την έκταση του προβλήματος.

Σύσφιξη σώματος με Μεσοθεραπεία

 • Βασίζεται στην επιδερμική έγχυση Επιλεγμένων Premium υλικών
 • Εφαρμόζεται κυρίως σε μηρούς και γλουτούς
 • Ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος
 • Αναζωογόνηση του δέρματος
 • Βελτίωση του ανάγλυφου και του περιγράμματος του σώματος
 • Καταπολέμηση της χαλάρωσης
 • Ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος
 • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία

Η Μεσοθεραπεία αποτελεί μια αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο ανόρθωσης και σύσφιξης του δέρματος. Πρόκειται για μια ενέσιμη επαναλαμβανόμενη θεραπεία, η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση μικρών ατελειών του σώματος μας. Εφαρμόζεται κυρίως στους μηρούς, στους γλουτούς και στα μπράτσα.

Η δράση της Μεσοθεραπείας έγκειται στην έγχυση στο δέρμα μας επιλεγμένων premium υλικών. Πρόκειται για ουσίες με αντιγηραντικές και αναπλαστικές ιδιότητες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ένζυμα, συνένζυμα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα. Ουσίες, δηλαδή, οι οποίες, όταν χρησιμοποιούνται συνδυαζόμενες μεταξύ τους, επιδρούν Αντιγηραντικά στους ιστούς.

Η εφαρμογή γίνεται με τη χρήση πολύ λεπτών βελόνων, απολύτως ανώδυνα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εμπλουτίζεται το χόριο με ουσίες, οι οποίες αναγεννούν και αναπλάθουν τα κύτταρα του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα αναζωογονούν το δέρμα. Το ανάγλυφο και το περίγραμμα του σώματος μας βελτιώνεται αισθητά μέσω της Μεσοθεραπείας Σώματος. Καταπολεμάται η χαλάρωση, γιατί οι θεραπευτικές ουσίες που εμπεριέχονται στο διάλυμα και εγχέονται στο δέρμα συμβάλλουν στην ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος.

Συνδυασμός μεθόδων

Κατά προσέγγιση, αρχικά εφαρμόζονται τα Νήματα PDO κι έπειτα από χρονικό διάστημα ενός μήνα, συστήνεται να γίνουν οι Μεσοθεραπείες. Συνήθως, χρειάζεται να πραγματοποιηθούν 6-8 περίπου συνεδρίες Μεσοθεραπείας και 8-12 συνεδρίες RF σώματος, με μεσοδιάστημα μίας εβδομάδας, ανάλογα με το εκάστοτε πρόβλημα. Ωστόσο, ο αριθμός των συνεδριών που προτείνονται εξατομικεύεται από τον εκάστοτε ιατρό, με γνώμονα την περίπτωση και τις ανάγκες του ατόμου.

Επιπλέον, είθισται σε ορισμένες περιπτώσεις να εγκριθεί ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μεθόδων σύσφιξης του σώματος, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο τρόπος με τον οποίο θα συνδυαστούν οι συγκεκριμένες θεραπευτικές μέθοδοι αποτελεί κι αυτό μία παράμετρο η οποία καθορίζεται από τον εκάστοτε ιατρό, κατόπιν της διαμόρφωσης ενός εξατομικευμένου Ιατρικού πρωτοκόλλου, που εκπονείται με κριτήριο την έκταση του προβλήματος και τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Μόνο κατ΄ αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία του σώματος κι ο συγκερασμός των μεθόδων αυξάνει τα αποτελέσματα.

Ορθή θεραπευτική προσέγγιση σύσφιξης και ανόρθωσης του σώματος για μόνιμα αποτελέσματα

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κάθε θεραπευτική προσέγγιση οποιουδήποτε προβλήματος δεν περιορίζεται στα πλαίσια του αισθητικού επιπέδου. Αποτελεί καθαρά κλινική πράξη. Η βασική στρατηγική των Ιατρικών Μονάδων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους περιστατικά πρέπει να βασίζεται σε τρεις άξονες:

 • συνδυασμός εφηρμοσμένων μεθόδων για την επίτευξη σύσφιξης και ανόρθωσης του σώματος
 • αξιόπιστα θεραπευτικά πρωτόκολλα και πλήρης εφαρμογή τους
 • συντήρηση για τη διατήρηση του αποτελέσματος

 

Αφού, λοιπόν, επιτύχουμε το αποτέλεσμα, το ιδανικό θα ήταν να το διατηρήσουμε. Αυτό εξάλλου είναι και το ιατρικά ορθόν. Το βασικό ζήτημα, δηλαδή, δεν αφορά στην περιοδική αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και στις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εφαρμογές, δίχως κάποιο αποτέλεσμα που να διαρκεί εις το διηνεκές. Ο βασικός μας στόχος έγκειται στη σύσφιξη του σώματος σε μόνιμη βάση, καθώς και στην εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου.

Η Ιατρική αυτή στρατηγική μπορεί επιπλέον να υποστηριχθεί με σωστή διατροφή, ήπιας μορφής σωματική άσκηση, καθώς και με κυτταρική και ορμονική αποκατάσταση του οργανισμού μας, για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων προς όφελος του ατόμου.