Θεραπεία Micro-Macronutrients

complete-menstrual-cycle

Θεραπεία Micro-Macronutrients (Μικρο-Μακρο-θρεπτικά συστατικά)

Περιλαμβάνει τη χορήγηση ειδικών συμπληρωμάτων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων, αμινοξέων και δύναται η αγωγή να συνδυαστεί και με ειδική διατροφή.

Micro-macro-nutrients
Η αγωγή διαμορφώνεται ανάλογα με τις τυχόν ελλείψεις, δυσλειτουργίες και  βιοχημικές ανισορροπίες σε επίπεδο κυττάρου.

Τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, δρουν ως βασικά ερεθίσματα που καθορίζουν την ομαλή ή μη, λειτουργία του κυττάρου.

Σε μοριακό επίπεδο, η  αλληλεπίδραση μεταξύ των θρεπτικών συστατικών και των άλλων διαιτολογικά βιοενεργών στοιχείων, επηρεάζουν τα γονίδια και αυτά με τη σειρά τους την έκφραση των πρωτεϊνών, δηλαδή τον μεταβολισμό.

Με απλά λόγια, η έλλειψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, επιφέρει μέσα από τις χημικές αντιδράσεις που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό, σταδιακά τη Νόσο και αποτελεί την αιτία χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων.

 

Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Μικροθρεπτικών συστατικών – αγωγές.

Η Βιοχημική εκτροπή σε επίπεδο λειτουργίας ενός οργανισμού σε ασθενείς με Χρόνια και Αυτοάνοσα νοσήματα μπορεί να αποκατασταθεί. Μετά από σχετικές βιοχημικές ή μεταβολικές εξετάσεις, ανιχνεύονται οι δυσλειτουργίες και εντοπίζονται οι ελλείψεις που υπάρχουν.

Υπάρχουν πολλές εξετάσεις που, ανάλογα με το Ιατρικό Ιστορικό, διαθέτουμε, για να καθοριστεί τελικά η αγωγή. Οι περισσότερες από αυτές έχουν προσιτό κόστος και τα αποτελέσματα είναι έτοιμα σε δύο με τρεις ημέρες.

Τα πρωτόκολλα μικροθρεπτικών συστατικών, σύμφωνα με τα Αμερικάνικα Πρότυπα, διαφοροποιούνται ανάλογα με το Χρόνιο ή Αυτοάνοσο νόσημα και διαμορφώνονται με κριτήριο μία πληθώρα άλλων παραγόντων. Έτσι, καθορίζουν αυστηρά τη δοσολογία, τη διάρκεια, την ποσότητα και το συνδυασμό συστατικών (συνταγή) ανά άτομο.

Η θεραπεία, αναλόγως με την πάθηση ή τις παθήσεις, την έκταση των βλαβών και τα επιμέρους ευρήματα, μπορεί να διαρκέσει από τρεις μήνες έως ένα χρόνο για την πλήρη αποκατάσταση της κλινικής εικόνας του ασθενούς.

Οι ασθενείς δεν αλλάζουν την καθημερινότητα τους, ενώ σταδιακά τη βλέπουν να βελτιώνεται, παράλληλα και με τη συνολική φυσική κατάσταση της υγείας τους.

Οι συγκεκριμένες θεραπείες, σε κλινική πράξη, χρησιμοποιούνται από το 1997 με χώρα αφετηρίας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και δεν έρχονται σε αντίθεση με καμία παράλληλη φαρμακευτική ή ομοιοπαθητική αγωγή.

Η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή είναι αυτή από την οποία τελικά προκύπτει το μεγαλύτερο όφελος, σύμφωνα με τα κλινικά αποτελέσματα και τους ανάλογους δείκτες εξετάσεων.

 

 

Για να είστε πάντα καλά.

 

Dr. Κυριάκος Τίγκας, M.D.
Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Εξειδίκευση σε : Λειτουργική, Προληπτική, Αντιγηραντική Ιατρική,
Ορμονική Αποκατάσταση γυναικών με Βιομιμητικές Ορμόνες,
Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία, Χειρουργική Μαστού