Μαύροι Κύκλοι

Μαύροι Κύκλοι

Οριστική και άμεση εξάλειψη Μαύρων Κύκλων

  • Με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους
  • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια
  • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία
  • Με την ασφάλεια του Ιατρείου

 

Μαύροι Κύκλοι Ματιών

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια αποτελούν ένα κοινό πρόβλημα, το οποίο συχνά περιγράφεται ως “κουρασμένα μάτια” και απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Υπάρχει, μάλιστα, μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστεί ακόμα και σε παιδιά.

Αιτίες Μαύρων Κύκλων

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορούν να προκληθούν από πλήθος παραγόντων. Η κληρονομική προδιάθεση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση μαύρων κύκλων. Εάν οι γονείς σας ή κάποιος άλλος συγγενής σας ταλαιπωρείται από μαύρους κύκλους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστούν και σε εσάς.

Οι μαύροι κύκλοι, επιπλέον, μπορεί να προκαλούνται από εποχικές αλλεργίες ή να οφείλονται σε ιγμορίτιδα. Η έλλειψη ύπνου, μάλιστα, αποτελεί σημαντικό λόγο εμφάνισης μαύρων κύκλων, γιατί η κούραση αποτυπώνεται στα μάτια μας.

Το κάπνισμα προκαλεί αφυδάτωση και πρόωρη γήρανση του δέρματος, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα μάτια και να εμφανίζονται μαύροι κύκλοι. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ αποτελούν επιπλέον επιβαρυντικούς παράγοντες.

Οι ανισορροπίες που σημειώνονται στο ορμονικό σύστημα μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση μαύρων κύκλων. Όταν μειώνονται τα οιστρογόνα και ελαττώνεται το κολλαγόνο που δημιουργείται, τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από τα μάτια γίνονται πιο ορατά, με επακόλουθο το σχηματισμό μαύρων κύκλων. Επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί φλεβική συμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων κάτω από τα μάτια.

Παράλληλα, η μείωση του υαλουρονικού οξέος στην περιοχή κάτω από τα μάτια μπορεί να προκαλέσει αυτήν την κατάσταση. Με την πάροδο των ετών, επέρχεται η λέπτυνση του δέρματος γύρω από τα μάτια, με συνέπεια να αφήνονται εκτεθειμένα τα μικρά τριχοειδή αγγεία και οι φλέβες κάτω από τη λεπτή επιδερμίδα. Η διόγκωση αυτή των αγγείων μπορεί να δημιουργήσει μια μπλε απόχρωση στο δέρμα, με αποτέλεσμα η περιοχή που επηρεάζεται να δείχνει πιο σκούρα.

Ταυτόχρονα, ο δυσαρμονικός ανατομικός σχεδιασμός της μύτης φέρει ως επακόλουθο την εσφαλμένη κυκλοφορία των φλεβών κι έτσι δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι. Η Υπέρχρωση (κατάσταση κατά την οποία ένα σημείο του σώματος γίνεται πιο σκούρο από το γύρω δέρμα) μάλιστα, που προκαλείται από μέλασμα, μπορεί να αποτελεί μία ακόμα αιτία, ενώ διάφορες ιατρικές παθήσεις, όπως το έκζεμα ή προβλήματα του θυρεοειδούς, μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση μαύρων κύκλων.

Θεραπεία των Μαύρων Κύκλων

Στις θεραπείες για τους μαύρους κύκλους περιλαμβάνονται οι εξής θεραπευτικές μέθοδοι:

  • Dermapen: Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Με αυτή τη διαδικασία, ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου μέσα από τις διεργασίες της επούλωσης, αναζωογονείται το δέρμα περιοφθαλμικά και επανέρχεται η σφριγηλότητα του.
  • Μεσοθεραπείες ματιών, με αντιοξειδωτικά συστατικά και ειδικής πυκνότητας υαλουρονικό για καλύτερη ενυδάτωση, κυτταρική θρέψη και κυκλοφορία του αίματος.

Laser Nd-Yag για την αντιμετώπιση των φλεβικών διαταραχών στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

  • Εξειδικευμένο υαλουρονικό ματιών για το σωστό γέμισμα της περιοχής και του tear trough. Τα ενέσιμα εμφυτεύματα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιούνται συχνά για τη διόρθωση των μαύρων κύκλων, που δημιουργούνται από τη λέπτυνση του δέρματος ή την απώλεια του λίπους και ιστού κάτω από τα μάτια ή στο πάνω μέρος από τα μάγουλα.
  • Θεραπείες ιατρικής αισθητικής με ειδικές ιατρικές μάσκες.

 

Η θεραπεία που θα εφαρμοστεί καθορίζεται βάσει διαγνωστικών κριτηρίων και διαμορφώνονται τα κατάλληλα ιατρικά πρωτόκολλα, τα οποία είναι εξατομικευμένα, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το ιατρικό ιστορικό και τις ανάγκες του ασθενούς.

Τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, επίσης, μπορούν να επιτευχθούν αν υπάρξει συνδυασμός θεραπευτικών μεθόδων. Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, γιατί το πρόσωπο εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία του προσώπου κι ο συγκερασμός των μεθόδων αυξάνει τα αποτελέσματα.