Κλινική Δερματολογία

Η διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος μας είναι ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, διότι το δέρμα δεν αποτελεί μονάχα το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας. Αντικατοπτρίζει τη συνολική υγεία του οργανισμού μας  και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον.

 

Το δέρμα, μάλιστα, μπορεί να θεωρηθεί και ως κατευθυντήριος οδηγός, ο οποίος συμβάλλει σε μία σωστή και έγκαιρη διάγνωση άλλων παθήσεων του οργανισμού μας που συνδέονται άρρηκτα με το δέρμα μας. Πρόκειται για τα δερματικά νοσήματα, τα οποία οφείλονται σε μία ποικιλία παραγόντων, όπως τα μικρόβια και οι μύκητες, οι μολύνσεις, η κληρονομική προδιάθεση, οι διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος και το άγχος.

 

Οι παθήσεις του δέρματος μπορεί να εμφανιστούν τόσο στην παιδική ηλικία όσο και στην ενήλικη ζωή. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, είναι αρκετά πιθανόν να προμηνύουν την ύπαρξη ενός σοβαρού νοσήματος.

 

Η Κλινική Δερματολογία αποτελεί έναν κλάδο της Σύγχρονης Δερματολογίας, ο οποίος εφαρμόζεται ευρέως στην καθημερινή μας ζωή. Στο πεδίο ενασχόλησης της Κλινικής Δερματολογίας συμπεριλαμβάνεται η έγκαιρη διάγνωση των διαφόρων δερματικών νοσημάτων. Ο τομέας αυτός καλείται, επίσης, να θεραπεύσει τις νόσους που εκδηλώνονται στο δέρμα, καθώς και στα εξαρτήματα του, τα οποία είναι τα μαλλιά και τα νύχια.

 

Ο εκάστοτε ιατρός καλείται να αναλάβει τη διάγνωση και αντιμετώπιση όλου του φάσματος των Δερματικών Νοσημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και Νοσήματα της παιδικής ηλικίας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Αφροδισιολογίας θεραπεύονται αποτελεσματικά τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

 

Εν κατακλείδι, αφού εκτιμήσουμε σωστά τη συνολική κατάσταση του οργανισμού του ασθενούς, είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε όλες τις καινοτόμες μεθόδους της Δερματολογίας, που διαθέτουμε, κι ακολούθως να αποκαταστήσουμε την οποιαδήποτε παρέκκλιση ή παρεκτροπή, σε επίπεδο κυττάρου.

 

Η ορθή διάγνωση των διάφορων παθήσεων του δέρματος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου, το οποίο είναι αυστηρά εξατομικευμένο. Ο κύκλος αντιμετώπισης των Δερματολογικών Νοσημάτων αποτελείται από εξειδικευμένες εξετάσεις, οι οποίες προσδιορίζουν τα αίτια των ασθενειών και με τη βοήθεια εξατομικευμένων θεραπευτικών αγωγών, εξαλείφονται οι αιτίες αυτές.