Dr Τίγκας Kυριάκος, Μ.D.

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Εξειδίκευση σε: Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία,Χειρουργική Μαστού, Ορμονική Αποκατάσταση με Βιομιμητικές Ορμόνες Λειτουργική, Αναγεννητική, Αντιγηραντική και Προληπτική Ιατρική.

Εκπαίδευση

1988 – 1996 Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών

 

Ειδικότητες

Τίτλος Ειδικότητας  Γυναικολόγος – Χειρουργός Ογκολόγος – Μαιευτήρας

 

Εξειδικεύσεις

 • 1989-1995:  Εκμάθηση μικροσκοπίου Ω.Ρ.Λ. χειρουργικών επεμβάσεων στο Γ.Ν.Ν Αγ.Ανδρέας πρώην 409 νοσοκομείο Πατρών και εθελοντική παρακολούθηση και συμμέτοχη στις εργασίες και χειρουργεία της Ω.Ρ.Λ. κλινικής του νοσοκομείου (Δ/ντης Παπαδημάτος Νικόλαος συστάσεις ), της Γυναικολογικής (Δ/ντης Μπαρλάς Παντελής Συστάσεις ), καθώς και κάποια χειρουργεία της οφθαλμολογικής κλινικής (Δ/ντης Κολιόπουλος).

 

 • 1991-1992 και 1996-1997: Παρακολούθηση και συμμέτοχη στις εργασίες της πνευμονολογικής πανεπιστημιακής κλινικής του π.π.γ.ν.π. Ρίου Πατρών (Δ/ντης καθηγητής Σπυρόπουλος Κων/νος Συστάσεις ) και εμπειρία σε ευρύ φάσμα πνευμονολογικών περιστατικών, όπως χρονιά αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, καρκίνος πνευμόνων, διάμεσες πνευμονοπάθειες. παρακολούθηση και εκμάθηση σπειρομετρησεων, διαχύσεων και βρογχοσκοπήσεων.

 

 • 1989-1995: Άμισθος βοηθός χειρουργικών κλινικών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Πατρών , Γ.Ν.Ν. Αγ.Ανδρέας πρώην 409 νοσοκομείο Πατρών και Αιγίου (Δ/ντης Ανδρικόπουλος Παναγιώτης Συστάσεις ) Λαπαροσκοπικη χειρουργική.

 

 • 1991: Εκπαίδευση στο Διαγνωστικό κέντρο «Ασκληπιός» στην Πάτρα , σε όλα τα τότε υπάρχοντα ακτινοδιαγνωστικά και U/S μηχανήματα του κέντρου και τεχνικές όπως μαγνητική τομογραφία (M.R.I) , αξονική τομογραφία (C.T Scan), U/S triplex αγγείων , διοισοφάγιος και διορθικός U/S , επεμβατική ακτινολογία. (Kαθηγητές Φεζουλίδης Σιαμπλής).

 

 • 1998-2000: Ειδίκευση στη γενική χειρουργική και λαπαροσκοπικη χειρουργική, στη χειρουργική κλινική του Γ.Ν.Ν. Κρεστένων (Δ/ντης Βλάχος Χρηστός επ/της Παπακώστας Κων/νος Συστάσεις) και εθελοντική υπηρεσία στη γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου (Δ/ντης Σαρράβας Παύλος Συστάσεις ).

 

 • 1999-2011: Μελέτη και ενασχόληση με την Προληπτική Ιατρική  και την Ιατρική Αντιγήρανσης ( Preventive & Anti-aging Medicine). Eκμάθηση και μελέτη όλων των τύπων ιατρικών lasers, δερματολογικών, επεμβατικών, χειρουργικών, όλων των εταιρειών , σε μεγάλη γκάμα θεραπειών.

 

 • 2000-2001: Hammersmith Hospital of London – Άμισθος βοηθός για 6 μήνες στην Γυναικολογική Ογκολογική χειρουργική

 

 • 2000-2001: Ειδίκευση σε laser δερματολογίας από τον Κ.Κ Χρ.Τζερμιά, Δ/ντή του τμήματος laser δερματολογίας Ιατρικού Κ. Αθηνών και Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Laser Δερματολογίας και ακολούθως Υπεύθυνος – Αρχίατρος της εταιρείας « Laserline Clinics».

 

 • 2000-2004: Eιδίκευση στη γυναικολογία στην A Γυναικολογική Κλινική του Π.Α.Ο.Ν.Α.Ο  «Άγιος Σάββας», και ιδιαίτερα στη χειρουργική – γυναικολογική ογκολογία , στην παθολογία τραχήλου και την κολποσκόπηση, στην αντιμετώπιση ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο σε συνεργασία με το Γ’ Ακτινοθεραπευτικό και Β’ Παθολογικό-Ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου με εβδομαδιαία ογκολογικά συμβούλια. Ειδίκευση στην χειρουργική μαστού στην κλινική μαστού του ίδιου νοσοκομείου (με πιστοποίηση Δ/ντης Στραβολαιμος), καθώς επίσης και παθολογική – ανατομία, ενδοκρινολογία και κυτταρολογία στις αντίστοιχες κλινικές του Γ.Π.Ν.Α «Αλεξάνδρα».

 

 • 2004-2005: Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Ιατρικού Οργανισμού «Laserline Clinics» σε όλη την Ελλάδα Project & Product manager.

 

 • 2005-2007: Eιδίκευση στη μαιευτική – γυναικολογική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Π.Γ.Ν.Ν. Νίκαιας Πειραιά. «Άγιος Παντελεήμων» και στην μαιευτική υπερηχογραφία προγεννητικό έλεγχο στο νοσοκομείο «Αττικόν» (Δ/ντής Κασσανος).

 

Είναι μέλος:

Tου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Του General Medical Council – London  GMC REG

Της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αντιγήρανσης(ESAAM)

Της  Αμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης (A4M)

Της Παγκόσμιας Ακαδημίας Αντιγήρανσης (WOSAAM)

Tης Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας (HSOG)

 

Επιστημονικά  Άρθρα

Le nostre complicanze della chirurgia protesica nell’ernia inguinale, (BARI, 1999)

Δερματικές μεταστάσεις από επιδερμοειδές καρκίνωμα τραχήλου μήτρας. Περιγραφή σπάνιας περίπτωσης.

Καρκίνος τραχήλου μήτρας σε γυναίκες άνω των 70 ετών.

Παράγοντες που καθορίζουν την εντόπιση της υποτροπής σε καρκίνο τραχήλου μήτρας αρχικών σταδίων.

Χειρουργική αντιμετώπιση ενδοκοιλιακής υποτροπής καρκίνου τραχήλου μήτρας αρχικών σταδίων. Σκοπιμότητα – Θεραπευτικά Αποτελέσματα.

Έλκη εκ κατακλήσεως. Αντιμετώπιση με χρήση διαλύματος GM – CSF σε ασθενείς με νεοπλασματική νόσο.

Δημοσίευση στο περιοδικό «Βήμα Κλινικής Ογκολογίας»,Τόμος 5, Συμπλήρωμα 2002.

Χορήγηση σιμεθιδίνης για προφύλαξη περιφερικής φλεβίτιδας από Vinorelbine.

 

Ο Ιατρός Κυριάκος Τίγκας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 1988 ήταν ο πρώτος επιτυχών στην κατάταξη της Ιατρικής Σχολής, για όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, μοναδική επιλογή του, από το πρώτο έτος, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ως άμισθος βοηθός, σε διαφόρων Ειδικοτήτων Χειρουργικές Κλινικές , σε πλήθος Χειρουργικών επεμβάσεων ως εθελοντής βοηθός χειρουργός καθώς και στο επιστημονικό έργο τους, όπως Ω.Ρ.Λ. –  Κλινική , Γυναικολογική Κλινική, Γενική Χειρουργική, Οφθαλμολογική Κλινική και άλλες.

Μετά το πέρας της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή και την υπηρεσία υπαίθρου, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη Λαπαροσκοπική Μέθοδο, σε πολλά νοσοκομεία και κατόπιν στη Γυναικολογία και τη Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία στο Π.Α.Ο.Ν.Α. ο “Άγιος Σάββας”, όπως επίσης και στη Χειρουργική Μαστού στο ίδιο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Έλαβε την Ειδικότητα της Μαιευτικής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και απέκτησε Κλινική εμπειρία στο Hammer Smith του Λονδίνου.

Έχει επίσης πρόσθετες εξειδικεύσεις στην Κολποσκόπηση και την παθολογία του τραχήλου, στην πρόληψη από τους ιούς HPV των ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων, στον αγώνα κατά του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πλήθος σεμιναρίων στην Λειτουργική – Προληπτική – Αντιγηραντική και Αναγεννητική Ιατρική και συγκεκριμένα στην Ορμονική εξισορρόπηση γυναικών με Βιοπανομοιότυπες ορμόνες ( bio – HRT ), όπως και στην αντιμετώπιση κλασικών Γυναικολογικών προβλημάτων με τρόπο πρωτοποριακό και φυσικό και σύμφωνα πάντα με τα τελευταία Ιατρικά δεδομένα, λόγω της αδιάκοπης και συνεχούς ενημέρωσης του γύρω από τις πιο καινούργιες Ιατρικές και δη, γυναικολογικές εξελίξεις.

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Α4Μ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (ESSAM) και της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Hellenic Academy of Anti – aging Medicine).