Ακριβείς Εξετάσεις

Μοριακή και Γενετική Προσέγγιση σε Κυτταρικό Επίπεδο

Οι συνεχείς αποκλίσεις και αντιθετικές παρεμβάσεις στις Kυτταρικές λειτουργίες μας σε Bιοχημικό επίπεδο, οι οποίες μπορεί να συσσωρεύονται για χρόνια, υποβόσκουν και κάποια στιγμή εκφράζονται, με τη μορφή της Νόσου.

Οι αναλύσεις αυτές αποτελούν τις πιο ακριβείς μεθόδους αξιολόγησης της Υγείας.  Εντοπίζουν τα Αίτια των Χρόνιων, Αυτοάνοσων και Μεταβολικών Νοσημάτων και μας επιτρέπουν να δίνουμε στοχευμένα Ιατρικά πρωτόκολλα, με αυστηρά εξατομικευμένες αγωγές ανά ασθενή.

Μόλις τα τελευταία χρόνια, έχοντας πια κατανοήσει και διαπιστώσει, πώς επηρεάζεται η βιοχημική σύσταση σε επίπεδο κυττάρου, επιστήμονες και πρωτοπόρα ερευνητικά κέντρα μπορούν να μιλούν πλέον για αποκατάσταση των Χρόνιων, Αυτοάνοσων και Μεταβολικών Νοσημάτων.

Ανιχνεύουν με ακρίβεια τα παρακάτω:

  • Τις ελλείψεις του κυττάρου σε ένζυμα, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, βιταμίνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.
  • Την ενέργεια που παράγεται στο σώμα (Κύκλος crebs).
  • Τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  • Το τοξικό φορτίο του οργανισμού.
  • Την κατάσταση του εντέρου (εντερική χλωρίδα).
  • Το μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια).
  • Κρυφές φλεγμονές στο σώμα.
  • Τον άξονα παραγωγής ορμονών.
  • Ελλείψεις του οργανισμού σε μικροθρεπτικά συστατικά.
  • Την Κυτταρική Ισοροπία.

 

Πλήρες Μεταβολικό Προφίλ

MOLECULAR METABOLIC PROFILE

Molecular Metabolic Profile

Η ακριβής απεικόνιση του Μεταβολισμού μέσω μέτρησης των μεταβολικών οξέων του οργανισμού.

Μας παρέχει σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τη γαστρεντερική λειτουργία, την παραγωγή κυτταρικής ενέργειας, τις μεταβολικές και πεπτικές διαταραχές και τις ανεπάρκειες βιταμινών. Ελέγχει επίσης τα  επίπεδα συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών και τη μιτοχονδριακή λειτουργία.

Το Πλήρες Μεταβολικό Προφίλ εξετάζει 39 σημαντικούς παράγοντες (οργανικά οξέα) που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη διαδικασία του μεταβολισμού.

Είναι ένα σημαντικό κλινικό εργαλείο το οποίο παρέχει μια ευρεία επισκόπηση της λειτουργίας του σώματος. Προσφέρει μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια φωτογραφίζοντας τα Μεταβολικά μονοπάτια και ελέγχοντας τους μηχανισμούς, που συμβάλλουν στη διατήρηση της σωστής ή μη, λειτουργίας του Οργανισμού.

Ανάλυση Γονιδιώματος

GENETIC TESTS

Η πλήρης απεικόνιση της γενετικής πληροφορίας μέσω χαρτογράφησης της αλληλουχίας του DNA του συνόλου των γονιδίων.

Εντοπίζονται με ακρίβεια γενετικές μεταλλάξεις και / ή προδιαθεσικοί παράγοντες για οποιοδήποτε γενετικό Νόσημα σε ένα πάσχον άτομο.

Η εξέταση καινοτομεί επιτρέποντας τον ταυτόχρονο έλεγχο ~22.000 γονιδίων, σχηματίζοντας μία ακριβή γενετική εικόνα του ασθενούς, σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα γενετικές εξετάσεις όπου γινόταν στοχευμένη αναζήτηση συγκεκριμένων γονιδίων που ευθύνονταν για την εμφάνιση μίας Νόσου.

Η ανάλυση γονιδιώματος προσδίδει στον θεράποντα Ιατρό πολύτιμη γενετική γνώση για την απεικόνιση της κλινικής εικόνας του ασθενούς και τη χορήγηση ενός στοχευμένου και εξατομικευμένου θεραπευτικού σχήματος.

Προφίλ Επινεφριδιακής Λειτουργίας

ADRENAL TESTS STRESS PROFILE

Adrenal Tests Stress Profile Ιάτωρ

Η ακριβής αξιολόγηση του κιρκάδιου ρυθμού λειτουργίας των επινεφριδίων.

Εξετάζονται οι βασικές ορμόνες του Στρες που παράγονται από τα επινεφρίδια, η Κορτιζόλη και η Δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA).

Ο έλεγχος βοηθάει στον εντοπισμό των υποκείμενων αιτιών για πολλά Χρόνια Νοσήματα και κλινικές διαταραχές που προκαλούνται λόγω ανισορροπιών στην παραγωγή των επινεφριδιακών ορμονών όπως το Μεταβολικό σύνδρομο, η Αντίσταση στην ινσουλίνη, το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης και η Δυσκολία στην απώλεια βάρους.

Η εξέταση είναι απλή και μη επεμβατική. Πραγματοποιείται με συλλογή τεσσάρων δειγμάτων σάλιου κατά τη διάρκεια μίας ημέρας. Οι ασθενείς μπορούν να συλλέξουν τα απαιτούμενα δείγματα στο περιβάλλον του σπιτιού τους, εύκολα και ανώδυνα.

Προσφέρει τη μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια και αξιοπιστία για τον έλεγχο της επινεφριδιακής λειτουργίας σε σχέση με την κλασική εξέταση αίματος.

Ανάλυση Τελομερών

TELOMERES ANALYSIS

telomere testing iator

Η προηγμένη εξέταση αίματος, με ακριβή αποτελέσματα, κατά την οποία μπορεί να μετρηθεί το μήκος των τελομερών και να γνωρίζουμε τη βιολογική ηλικία του ατόμου. Ένα σημαντικό επίτευγμα της Ιατρικής στην αντιμετώπιση Χρόνιων Νοσημάτων.

Τα τελομερή έχουν παρομοιαστεί από τους ειδικούς επιστήμονες Υγείας σαν το προστατευτικό άκρο στα κορδόνια των παπουτσιών που δεν τα αφήνει να ξεφτίσουν. Χωρίς τα τελομερή το DNA μας καταστρέφεται και τα κύτταρά μας δυσλειτουργούν.

Η μείωση του μήκους των τελομερών έχει τις εξής αρνητικές επιδράσεις:

1. Δεν ανανεώνονται οι ιστοί
2. Το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί
3. Τα “κοντά” τελομερή επιταχύνουν την έναρξη ασθενειών όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη τύπου ΙΙ, καρκινογέννεση, ασθένειες του νευρικού συστήματος και οστεοπόρωση.