Ιατρική σε Κυτταρικό επίπεδο

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια αποικία τρισεκατομμυρίων κυττάρων, τα οποία δημιουργούν εμάς. Τα κύτταρα αυτά επικοινωνούν μεταξύ τους και είναι υπεύθυνα για την επιτέλεση των λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος. Η Λειτουργική Ιατρική εξετάζει τις δομές και τη βιοχημεία στο σύνολο των κυττάρων, με σκοπό την αποκατάσταση της χημικής τους ισορροπίας. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της κυτταρικής αυτής προσέγγισης, είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε Χρόνια, Αυτοάνοσα και Μεταβολικά Νοσήματα που προκαλούνται από ορμονική εκτροπή, υπερβολική οξείδωση του σώματος, χρόνιες υποκλινικές ή λανθάνουσες φλεγμονές, γλυκοζυλίωση, μεθυλίωση και / ή οποιαδήποτε μικρότερη ή μεγαλύτερη τοξικότητα από χημικούς παράγοντες, ακτινοβολία και επιβαρυντικά στοιχεία που συσσωρεύονται σταδιακά στο λιπώδη ιστό των κυττάρων.

Οι θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη Λειτουργική Ιατρική

Η Λειτουργική Ιατρική «βλέπει βαθιά» μέσα στο κύτταρο, στη μοναδική για τον καθέναν βιοχημική σύσταση του, την τυχούσα ανεπάρκεια αλλά και τη συσσώρευση τοξικότητας.

Η κύρια αιτία των συχνότερων ασθενειών της εποχής μας βρίσκεται στη δυσλειτουργία των κυττάρων του οργανισμού μας. Τα αίτια της κυτταρικής αυτής δυσλειτουργίας οφείλονται σε ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών, σε κακή επικοινωνία μεταξύ ορμονικών μεταβολών ή σε συσσώρευση τοξικών και χημικών στοιχείων στο λιπώδη ιστό των κυττάρων.

Η Λειτουργική Ιατρική υποστηρίζει τους φυσικούς εκείνους μηχανισμούς Αυτοḯασης και Αυτορρύθμισης της καλής υγείας του σώματος μας.

Συμφωνεί και υπηρετεί τη νομοτελειακή ικανότητα, ότι το σώμα μας μπορεί να θεραπεύει ή να αποτρέπει όλες τις ασθένειες. Όλη η Ιατρική Επιστήμη υφίσταται, βασιζόμενη σε αυτή τη μοναδική ικανότητα που έχει το ανθρώπινο σώμα να αυτοεπισκευάζεται. Καμία αγωγή, κανένα φάρμακο, καμία ιατρική μέθοδος δεν θα μπορούσε να υπάρξει και να είναι αποτελεσματική χωρίς αυτήν.

Η Λειτουργική Ιατρική πρεσβεύει ότι η υγεία και η ευεξία δεν είναι η απουσία της νόσου, αλλά η φυσική μας κατάσταση.

Ακόμα και αν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, αυτή μπορεί να μην περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και να απαιτείται αυτά να ληφθούν με άλλο τρόπο προκειμένου να έχουμε δυνατό ανοσοποιητικό, βέλτιστα επίπεδα ενέργειας και καλή πνευματική λειτουργία. Ανάλογα με τις ανάγκες, μπορεί ένα άτομο προκειμένου να εξασφαλίσει Υγεία και ευεξία να χρησιμοποιήσει διαφορετικά συμπληρώματα, όπως πολυβιταμίνες, αντιοξειδωτικά, προβιοτικά ή ωμέγα-3 και 6 λιπαρά οξέα. Tα αποτελέσματα των ελλείψεων στοιχείων από τον οργανισμό μας θα βρεθούν από τις εξειδικευμένες εξετάσεις που θα μας προτείνει ο Ιατρός μας.

Η Λειτουργική Ιατρική θεωρεί και τελικά αντιμετωπίζει το κάθε κύτταρο και κατ’ επέκταση το κάθε άτομο, ως διαφορετικό.

Η Λειτουργική Ιατρική είναι μια προσέγγιση βασισμένη στη βιολογία των συστημάτων και επικεντρώνεται στην αναγνώριση και αντιμετώπιση των αιτιών εκδήλωσης της Νόσου. Μία Νόσος μπορεί να οφείλεται σε περισσότερες από μία αιτίες.
Για παράδειγμα, η κατάθλιψη μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως μία φλεγμονή. Παρομοίως, μία αιτία όπως η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε πολλές διαφορετικές Νόσους, συμπεριλαμβανομένης και της κατάθλιψης. Το πώς κάθε παθολογικό αίτιο, κάθε λειτουργική παρεκτροπή του οργανισμού, θα εκφραστεί τελικά σε Νόσημα, εξαρτάται από τα γονίδια, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου. Μόνο οι θεραπείες που αντιμετωπίζουν σωστά τις αιτίες, θα έχουν διαρκές όφελος, πέρα από την επιφανειακή καταστολή των συμπτωμάτων.

Η Λειτουργική Ιατρική προσεγγίζει τον ανθρώπινο οργανισμό ως ενιαίο σύνολο, που απαρτίζεται από τρισεκατομμύρια κύτταρα τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους και είναι υπεύθυνα το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί για τις λειτουργίες του σώματός μας.

Το σύστημα της Λειτουργικής Ιατρικής που έχει προάγει και υπηρετεί την προσέγγιση του «όλου» μέσα από την δομική μονάδα της ζωής που είναι το κύτταρο, δίνει απαντήσεις σε σωρεία Χρόνιων Νοσημάτων. Αυτή είναι και η πραγματική επανάσταση που έχει συντελεστεί μέσα από τα νέα δεδομένα και τις διαγνωστικές δυνατότητες που έχουμε.

Η Λειτουργική Ιατρική εξετάζει τις Δομές και τη Βιοχημεία των κυττάρων και επεμβαίνει για την αποκατάσταση της χημικής τους ισορροπίας.

Το κύτταρο αποτελεί τη βάση της δομικής και λειτουργικής σύστασης ενός οργανισμού. Συγκεκριμένα, όμοια κύτταρα συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν έναν ιστό, διαφορετικοί ιστοί συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα όργανο, διαφορετικά όργανα συνεργάζονται για να αποτελέσουν ένα σύστημα που επιτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία του οργανισμού, και τέλος όλα τα συστήματα μαζί δημιουργούν έναν οργανισμό

Οι μοριακές και μεταβολικές εξετάσεις μας δίνουν ένα πλήρες διαγνωστικό κυτταρικό προφίλ, αφού μετρούν με απόλυτη ακρίβεια πλέον, τι ακριβώς συμβαίνει σε επίπεδο κυττάρου.