Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες

Άμεση και οριστική αντιμετώπιση των Ευρυαγγειών σώματος

 • Με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους
 • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
 • Εξατομικευμένα Ιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία
 • Με την ασφάλεια του Ιατρείου
 •  

  Ευρυαγγείες σώματος

  Οι ευρυαγγείες ή τελαγγειεκτασίες, όπως αποδίδονται επιστημονικά, αποτελούν πολύ μικρά αιμοφόρα, τα οποία συνοδεύονται από φλεβίδια ή αρτηριόλια και γίνονται ορατά με γυμνό μάτι. Πρόκειται, στην ουσία, για παθολογικές φλέβες στις οποίες δημιουργούνται βλάβες.

  Η ροή του αίματος κατευθύνεται αντίθετα με μεγάλο όγκο, γεγονός που οδηγεί σε διάταση των φλεβών. Εμφανίζονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος ή των βλεννογόνων. Στα κάτω άκρα, μάλιστα, οι ευρυαγγείες είναι μορφή φλεβικής ανεπάρκειας και μπορούν να συνδυαστούν με την εμφάνιση κιρσών. Οι ευρυαγγείες σώματος απαντώνται συχνότερα στις γυναίκες, εν αντιθέσει με τους άνδρες, και η συχνότητα τους αυξάνεται με την πάροδο της ηλικίας.

  Οι ευρυαγγείες προσδίδουν μία αντιαισθητική όψη, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Αρκετές φορές, πάντως, το πάσχον άτομο αισθάνεται βάρος στα άκρα, πόνο και καύσο, όταν υπάρχει φλεβική ανεπάρκεια. Αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται συνήθως το καλοκαίρι, γιατί η ζέστη οδηγεί στην επιδείνωση των ευρυαγγειών.

  Η πιο προφανής ένδειξη των ευρυαγγειών είναι η ιστώδης- διακλαδωτή παρουσία τους στο δέρμα. Αυτές οι φλέβες μπορεί να είναι κόκκινες, μπλε, ή μωβ. Εκδηλώνεται φαγούρα γύρω από τις φλέβες και ενδέχεται να αναπτυχθούν έλκη στο δέρμα. Αν αντιληφθείτε ότι οι φλέβες σας είναι ζεστές στην αφή και πονούν πολύ εύκολα ή ότι οι ευρυαγγείες αιμορραγούν, τότε συνιστάται να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

  Παράγοντες εμφάνισης Ευρυαγγειών

  Οι ευρυαγγείες σώματος μπορεί να εμφανιστούν ως απόρροια ασθενειών ή κατεστραμμένων βαλβίδων στις φλέβες. Όταν οι βαλβίδες δεν ανοίγουν, για να επιτραπεί στο αίμα να φύγει από τις φλέβες, επέρχεται παλινδρόμηση του αίματος και οι φλέβες διογκώνονται.

  Επίσης, οι ευρυαγγείες μερικές φορές οφείλονται σε ορμονικές ανισορροπίες ή είναι αποτέλεσμα κληρονομικής προδιάθεσης. Όταν η γυναίκα διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ευρυαγγειών.

  Επίσης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθούν ευρυαγγείες σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, καθώς και σε όσα άτομα κάνουν χρήση κορτικοστεροειδών. Η καθημερινή ορθοστασία, η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία αποτελούν επιπλέον αιτιολογικούς παράγοντες εμφάνισης ευρυαγγειών.

  Ταυτόχρονα, η γήρανση, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, η χρήση στενών ενδυμάτων, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, κάποιος τραυματισμός του δέρματος ή η ροδόχρους ακμή μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση ευρυαγγειών στο σώμα.

  Θεραπεία Ευρυαγγειών σώματος

  Οι Ευρυαγγείες μπορούν να εξαλειφθούν μέσω δύο θεραπευτικών μεθόδων. Αυτές είναι η Mικροσκληροθεραπεία και το ND-Yag Laser.

  Πλεονεκτήματα της Mικροσκληροθεραπείας:

 • Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του έτους και σε οποιοδήποτε χρώμα δέρματος.
 • Εξαλείφει όλα τα διαμετρήματα και χρώματα ευρυαγγειών, εκτός από τα πολύ μικρά (<0,1 χιλιοστού).
 • Έχει άμεσα αποτελέσματα και πιο εύκολη αποθεραπεία.
 • Το κόστος είναι χαμηλότερο.
 •  

  Πλεονεκτήματα του ND–Yag laser:

 • Αντιμετωπίζει ευρυαγγείες οι οποίες δε μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα με τη μέθοδο της μικροσκληροθεραπείας.
 • Είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων Αμερικής (FDA) και εκπέμπει δέσμη φωτός στα 1064 nm με τη μεγαλύτερη ισχύ σε Watt στη διεθνή αγορά σήμερα. Ο συγκεκριμένος τύπος Laser εξασφαλίζει το μεγαλύτερο βάθος διείσδυσης από οποιοδήποτε άλλο Laser ή πηγή ενισχυμένου φωτός (IPL) και εγγυάται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
 •  
  Σε κάθε περίπτωση, διενεργούνται εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε μεθόδου θεραπείας. Βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων και των δεικτών, διαμορφώνονται κατάλληλα ιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα οποία εξατομικεύονται με βάση το φύλο, την ηλικία, τη συνολική κατάσταση της υγείας και τις ανάγκες του ατόμου. Με αυτόν τον τρόπο, επιλέγεται η μέθοδος θεραπείας που θεωρείται η πιο επωφελής και επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.