Νήματα PDO

Νήματα PDO

Αντιστροφή της γήρανσης των κυττάρων με Νήματα PDO

 • Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα
 • Με την ασφάλεια του Ιατρείου
 • Οικονομική μέθοδος ανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος
 •  

  Νήματα Σώματος PDO

  Τα Νήματα PDO παράγονται από ένα συνθετικό υλικό που είναι γνωστό ως πολυδιοξανόνη και απορροφώνται πολύ εύκολα. Η πολυδιοξανόνη χρησιμοποιείται ευρέως στη Χειρουργική για την κατασκευή ραμμάτων, τα οποία αποκαλούνται PDS. Όταν τοποθετούνται τα ράμματα στους βαθύτερους ιστούς, τότε απορροφώνται από τον οργανισμό κι η απορρόφηση αυτή μπορεί να έχει διάρκεια από 8 έως 12 μήνες.

  Σημεία του σώματος όπου εφαρμόζονται τα Νήματα PDO

  Τα Νήματα PDO μπορούν να εφαρμοστούν, προκειμένου να καταπολεμήσουν τη χαλάρωση στην κοιλιά, η οποία προκαλείται έπειτα από εγκυμοσύνη ή λόγω της απώλειας βάρους, καθώς και ως συνέπεια της φθοράς με την πάροδο των ετών.

  Ταυτόχρονα, Νήματα PDO μπορούν να εφαρμοστούν στα μπράτσα και στους προσαγωγούς, όπου επιλέγονται μονόκλωνα, πολύκλωνα και στριφτά νήματα PDO.

  Οι γλουτοί, επίσης, μπορούν να ανορθωθούν με τη βοήθεια των Νημάτων PDO. Παράλληλα, Νήματα PDO μπορούν να χρησιμοποιηθούν με στόχο την καταπολέμηση της χαλάρωσης στην περιοχή του γονάτου.

  Διαδικασία εφαρμογής των Νημάτων PDO

  Τα Νήματα PDO είναι ειδικές ίνες που σχηματίζουν ένα πλέγμα ινών κολλαγόνου, το οποίο ανορθώνει το χαλαρό δέρμα κι έχει ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση του χαμένου όγκου.

  Η εφαρμογή των Νημάτων PDO βασίζεται στη χρήση ειδικών βελονών. Η βελόνα κατασκευάζεται από ειδικό ατσάλι, προκειμένου να είναι εύκαμπτη και διαθέτει ειδικό επίστρωμα σιλικόνης. Ακολουθεί η ένωση του αποστειρωμένου νήματος με τη βελόνα, η οποία στη συνέχεια αφαιρείται, αφήνοντας το νήμα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

  Πυροδοτούνται μηχανισμοί επούλωσης, λόγω της ένθεσης των Νημάτων, και ενισχύεται η παραγωγή νέου κολλαγόνου. Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες η παρουσία του Νήματος μέσα στο δέρμα παρέχει ένα επιπλέον ερέθισμα στον οργανισμό, με σκοπό να παραχθεί νέος συνδετικός ιστός από ίνες κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος που συγκεντρώνονται γύρω από τα νήματα.

  Δεν προκαλείται, επίσης, πόνος ή ενόχληση, διότι εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στα σημεία του σώματος που χρήζουν θεραπείας και η επιστροφή στις καθημερινές στις δραστηριότητες είναι άμεση. Υπάρχει, μάλιστα, η δυνατότητα τοποθέτησης επιπλέον Νημάτων PDO όπου κριθεί ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

  Αποτελέσματα των Νημάτων PDO

  Το βέλτιστο αποτέλεσμα μπορεί να έχει διάρκεια από 8 έως 12 μήνες. Πρόκειται για αναίμακτη και ανώδυνη θεραπευτική μέθοδο, που εγγυάται άριστα αποτελέσματα. Η σωστή ένδειξη και ο ορθός σχεδιασμός των Νημάτων από τον εκάστοτε δερματολόγο αποτελούν τη βάση για την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος, ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι προσδοκίες του ατόμου.

  Συνδυασμός θεραπευτικών μεθόδων

  Σε κάθε περίπτωση, διενεργούνται εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε μεθόδου θεραπείας. Ανάλογα με τα διαγνωστικά ευρήματα και τους δείκτες, διαμορφώνονται κατάλληλα ιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα οποία εξατομικεύονται με βάση το φύλο, την ηλικία, τη συνολική κατάσταση της υγείας και τις ανάγκες του ατόμου. Με αυτόν τον τρόπο, επιλέγεται η μέθοδος θεραπείας που θεωρείται η πιο επωφελής και επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

  Είθισται, όταν πραγματοποιείται κλινική εξέταση για την τοποθέτηση των Νημάτων, να εγκριθεί ο συνδυασμός τους με Μεσοθεραπεία, κλπ., για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αυτό καθορίζεται έπειτα από τη διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου πρωτοκόλλου με σκοπό την επίτευξη ενός φυσικού και καλαίσθητου αποτελέσματος στο σώμα και στο ντεκολτέ.

  Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, γιατί το σώμα εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία της επιδερμίδας κι ο συγκερασμός των μεθόδων αυξάνει τα αποτελέσματα προς όφελος του ασθενούς.